Dojenčkov dnevnik: Nejin osemnajsti teden


Koliko sem stara: 18. tednov

Dojenje: Čeprav je bila Neja ta teden stara štiri mesece, se uvajanja goste hrane še nisva lotili. Odločila sem še, da počakam še en mesec, do naslednje posvetovalnice in takrat bom videla, kaj bo rekla pediatrinja. Na prejšnjem pregledu mi je svetovala, da še lahko počakam, ker Neja tudi ob dojenju lepo napreduje in naj jo opazujem med našimi kosili, če jo hrana že sploh kaj zanima. Če ravno ne spi, je med kosilom vedno z nami, zraven pa jo imam tudi pri zajtrku, a zaenkrat kaže, da je še ne zanima preveč, kaj jemo. Včasih se v koga zazre in ga opazuje, a hitro izgubi zanimanje in začne opazovati kaj drugega.

Spanje: Podnevi še vedno hodi spat nekje štirikrat. Odvisno od dneva. Je pa ta teden zvečer spet zaspala bolj zgodaj (med osmo in deveto), tako da upam, da se s spanjem vračamo nazaj na stare tire. :P

Zanimivosti: Opažam, da vedno bolj preizkuša svoj glas. Nekaj časa po cepljenju je bila tiha, mirna, sedaj pa je spet začela na veliko brbljati in čebljati. Ko odkrije kak nov glas, ga z veseljem ponavlja, še posebej, če jo kdo od naju z dragim posnema. Čebljati je začela precej na glas, kot da bi kričala. Najraje seveda pozno zvečer, ko se ostali družinski člani že odpravijo spat. Rada je na trebuhu in se že zelo lepo opira na roke. Zelo rada brca z nogami, ko je na trebuhu, kot da bi plavala. Ko se uležeš poleg nje in se z njo igraš, se na veliko nasmeje, potem pa skloni obraz dol, proti igralni podlogi ali odeji, kot da bi jo postalo sram. Prav sladka je, ko to počne. Zelo zanimiva je tudi, ko želi mojo pozornost, če je ravno tisti trenutek ne gledam, ker počnem nekaj drugega. Takrat začne pokašljevati. Ko jo ogovorim, takoj preneha.

Kopanje: Banjica nam postaja premajhna, tako da z dragim že razmišljava, da bi se kopali v naši banji, je pa problem, ker se pri nas kopalnica ne segreje preveč in je premrzla, da bi jo imela nago v njej. Bi pa jo rada kopala v veliki banji tudi zato, ker ji je čofotanje postalo neizmerno zabavno. Brca tako, da je mokre pol kuhinje, zraven pa se na veliko smeje. Če jo kdo izmed družinskih članov opazuje, brca še z večjim veseljem.

Božično fotografiranje: V nedeljo smo se odpravili k sosedu, da je za nas naredil nekaj prazničnih fotografij. Neja je bila prav dobro razpoložena in ko smo jo položili dol, se je smejala, kotalila in tako je nastalo ogromno luštnih fotografij, ki bodo prekrasen spomin na naše prve skupne praznike.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.