Dojenčkov dnevnik: Nejin 21. tedenKoliko sem stara: 21. tednov

Spanje: Nadaljujemo ritem prejšnjega tedna. Zvečer hodimo spat nekje med 23h in 24h, zjutraj pa vstajamo med 8h in 9h. Vmes se še enkrat ali dvakrat zbuja za dojenje. Kljub nizkim temperaturam sva bili ta teden zunaj vsak dan. V vozičku hitro zaspi in ko sva na sprehodu, spi dlje časa, kot če ne greva ven, zato že kar malo pogrešam toplejše vreme, ko sva večino dneva preživeli zunaj.
Do sedaj v času polne lune ni imela težav s spanjem, tokrat pa je na njen spanec vplivala kar tri dni. Ponoči se je večkrat zbudila, najprej nekje okrog dveh, nato pa še nekje okrog petih. Ker se je od petih zjutraj pogosteje dojila, sem jo imela kar pri sebi v postelji, da nisem vstajala vsake pol ure.

Aktivnosti čez dan: Včasih, ko prebiram na FB, kaj vse nekatere mamice počnejo z majhnimi dojenčki in kakšne vse knjige si izposojajo, razmišljam, da sem očitno čudna, ker midve pa res ne počneva nič posebnega. Poleg vseh vsakodnevnih standardnih opravil, kot sta dojenje, previjanje itd. (če seveda sem ne štejem še pranja perila, pospravljanja, kuhanja ...), se veliko crkljava, nosiva (starejša kot je, bolj si želi biti v naročju), telovadiva, pojeva, včasih ji preberem kako pravljico ali animiram s kakšno igračo, vsak dan sva na sprehodu ...

Zanimivosti: Prav sladko jo je opazovati, kako si gleda roke, jih nekajkrat obrne, kot da bi kaj preverjala, nato pa jih da v usta. Na igralni podlogi je vedno bolj mobilna, obrne se že za 360 stopinj, a vedno v levo (tudi s hrbta na trebušček se obrača samo v levo). Na trebuhu že sega za igračami in jih sama prime v roko. Opažam pa, da pogosteje sega za njimi in jih prijema v levo roko. Me prav zanima, če to pomeni, da bo levičarka.
Vedno bolj pozna naju z Erikom in če smo kje na obisku, kjer jo nekdo drug prime v naročje, takoj našobi usta, začne jokati in s pogledom išče njega ali mene, ker želi nazaj k nama. Najbližjim sorodnikom to ni najbolj prav, ampak jaz je ne morem prisiliti, da bo ostala v naročju pri nekom drugem, če bi raje bila pri nama.

Težave: Na obrazu se je pojavila rdeča in suha koža. Nimam pojma, od česa (mogoče je kriv zrak v hiši zaradi kurjenja ali pa povečano slinjenje), ampak na srečo je ni srbelo ali kako drugače motilo. Mazala sem jo z Mustelino kremo in po nekaj dneh se ji je koža popolnoma popravila.
Pojavila so se tudi temenca. Dva dni zaporedoma sem jo po glavi namazala z mandljevim olje in pred kopanjem počesala. nato pa glavo oprala in očitno je to pomagalo, saj sva temenca popolnoma odpravili. Upam le, da se ne ponovijo.

1 komentar

  1. Nam je tudi Mustela pomagala pri suhi koži, čeprav se nismo še čisto znebili suhe kože/lišajev... je pa veliko, veliko boljše. :D

    OdgovoriIzbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.