Želim si ...V zadnjih dneh sem velikokrat slišala: "Ne vem, kaj naj ti podarim za božič. Česa si želiš?" Moj odgovor je bil vedno: "Hvala, ničesar posebnega ne potrebujem." Bolj so se bližali prazniki, bolj sem razmišljala o obdarovanju in ugotovila, da sem se v zadnjih štirih mesecih, odkar imam Nejo, precej spremenila. Besedi "darilo" in "želja" sta zame dobili nov pomen. Čeprav se na moji listi želja skriva kar nekaj izdelkov, predvsem za Nejo, pa ni nič takega, kar bi morala nujno imeti. Počutim se, kot da je moje življenje popolno - popolno v smislu ljubezni. Še nikoli se nisem počutila tako izpopolnjene, tako srečne, tako polne ljubezni. Res drži, da ti otrok spremeni življenje. Na boljše. Zato si za te praznike želim le, da bi bili srečni in bi z Nejo preživeli čim lepše dni z atijem, ki bo na dopustu, ker sva med tednom bolj malo z njim zaradi službe in njegovih hobijev.

Sem pa zadnje čase razmišljala tudi o drugih stvareh. O tem, kakšni ljudje smo, kaj nosimo v sebi, kako se obnašamo do drugih, kaj želimo naučiti svoje otroke in o tem, ali sploh še znamo ceniti dejanja, malenkosti, ljudi. Zato se na moji listi želja skrivajo druge, nematerialne želje.

Želim si ...

... v prvi vrsti si želim predvsem zdravja za mojo princesko in ostalo družino. Če smo zdravi, zmoremo vse. ;)

... želim si več prijaznosti, obzirnosti in potrpežljivosti. V današnjem svetu, ko vse preveč hitimo, pogostokrat mislimo samo nase in postavljamo svoje potrebe na prvo mesto. Včasih bi se bilo dobro malo ustaviti in pomisliti, da nismo edini, ki se nam mudi, da nismo edini, ki imamo slab dan, da se je včasih dobro malce ustaviti in pomisliti na sočloveka.

... želim si, da bi, preden burno odreagiramo, premislili in se vprašali, kaj bomo s tem dosegli. Da bi pomislili, da je včasih boljše, da odreagiramo mirno, kot pa da se pozneje opravičujemo, ker smo nekoga prizadeli.

... da bi težave reševali skupaj in iskali rešitve s pogovorom. Za vsako težavo se najde rešitev, včasih je treba le stopiti skupaj.

... da bi bili tudi na internetu manj negativni in sovražni. Če nam kaj ni všeč, je zelo preprosto stisniti "x" v desnem zgornjem kotu. Stresanje nejevolje in žaljenje nekoga, ki ga mogoče sploh ne poznamo, ne bo rešilo naših težav in zagotovo ne bo popravilo našega počutja. 

... da bi se zavedali, da nismo edini, ki imamo mnenje in da tega mnenja ne bi vsiljevali drugim, ker ni nujno, da imamo prav. Želim si, da bi znali sprejeti mnenje druge osebe, tudi če se razlikuje od našega. 

... da bi znali bolj ceniti malenkosti.

... da bi se manj obremenjevali z nepomembnimi stvarmi in se večkrat posvetili temu, kar je res pomembno.

... da bi vsak našel nekaj, kar ga osrečuje in izpopolnjuje.

... da bi bilo manj zavistni drugim in bi se znali odločati na podlagi tega, kar res potrebujemo in česar si želimo samo zato, ker imajo to drugi. 

... da bi znali odložiti telefone, se odmakniti od računalnika in televizije ter se v popolnosti posvetiti svojim najdražjim brez motečih dejavnikov.

Drage moje bralke (in bralci, če je kak :)), želim vam, da bi preživele prečudovite božične praznike v krogu svojih najdražjih in da bi jim povedale, kako rade jih imate in da jih cenite. Vesel in blagoslovljen božič!

Foto: Fotografiranje in snemanje Matej Vnuk s. p.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.