Dojenčkov dnevnik: Nejin štirinajsti teden


Koliko sem stara: 14. tednov

Aktivnosti čez dan: Ta teden smo bili pravi potepuhi. Zdi se mi, kot da sva bili vsak dan nekje na obisku. Vikend smo preživeli pri atijevih sorodnikih, v ponedeljek sva bili na obisku pri mojih sorodnikih, v sredo pri prijateljici, v četrtek smo hodili k mamini prijateljici po adventni venček ... Sedaj, ko je stara že tri mesece, je z njo veliko lažje iti kam na obisk, saj jo že zelo zanima dogajanje okoli nje, vsakemu, ki govori z njo, se nasmehne in več ne zahteva dojke takoj, ko ugotovi, da ni doma in bi se zato želela stisniti in pocrkljati z mamo. Vreme je bilo prečudovito, prav nič novembrsko, tako da sva bili res ogromno zunaj na zraku.

Spanje: Zvečer zaspi med osmo in deveto, spi pa zjutraj do petih, ko se zbudi za dojenje. Če je prej obvezno zaspala nazaj še za kaki dve uri ali tri, je ta teden to postalo redkost, saj se je ob petih zbudila popolnoma zbujena in nasmejana in je po dojenju začela na veliko čebljati. Po kaki uri ali dveh ji je potem le uspelo zaspati in sva oddremali še kako uro ali dve.

Zanimivosti: Naša punca postaja vedno bolj zgovorna. Ko je budna, ves čas čeblja in brblja. preizkuša pa že tudi jakost svojega glasu. Njen najljubši zvok je samoglasnik a. Kdo bi si mislil, da obstaja nešteto načinov, kako izgovoriti en glas. :) Sedaj že lahko ugotovim, kakšne volje je, glede na to, kako izgovori samoglasnik a. Občasno je začela že tudi cviliti. Sedaj se že večkrat nasmeje na glas, tudi ko samo kaj opazuje. Res je pravi dobrovoljček.

Pasenje kravic: Kako se v nekaj dnevih vse spremeni. Če prejšnji teden položaja na trebuhu še ni preveč marala, je sedaj ravno obratno. Sama se že skuša obrniti na trebuh, a ji še ne uspeva. Prav smešno jo je opazovati, ko poskuša večkrat zaporedoma in se ob vsakem poskusu razjezi, ker ji ni uspelo.

Najlepši trenutki: V nedeljo je bilo res čudovito, že prav pomladno vreme, zato sva se z dragim odločila, da se odpravimo na izlet. Ker s tako majhnim otrokom res nisva hotela nekam daleč, sva odšla v Moravske Toplice, kjer sva se sprehodila po parku, nato pa se ustavila še na tortici in kavi. Neja je sicer cel izlet prespala, ampak se je prav videlo, da ji je svež zrak ustrezal, saj smo odšli po tem še na obisk s Erikovi stari mami, kjer je bila zelo dobre volje, se vsem nasmihala in veselo opazovala dogajanje. Po navadi je bila na večernih obiskih pravi tečko zaradi utrujenosti.

Česa se veselim: Tretje posvetovalnice. Sicer me je malce strah prvega cepljenja, ker nimam pojma, kako bo naša punca odreagirala na cepivo, a po drugi strani komaj čakam, da bo to za nami.

2 komentarja

 1. Kok ste lušne! <3

  Meni se zdi, da nama je bilo najlepše tam od 6. meseca naprej, kar se tiče obiskov/sprehodov, ker je že nekako sedel in gledal okoli sebe. Je pa res, da je naš zelo, zelo družaben in nikoli nisem imela težav z njim it kamorkoli. ;) Zdaj ko pa že sam šiba, je pa spet malo bolj naporno, ker se 10x ustavi, da nekaj pobere iz tal in gre v nasprotno smer, jaz ga pa lovim.

  Glede cepljenja se pa nič bat, mogoče bo pa super, mi smo vsa cepljenja do zdaj preživeli popolnoma brez težav.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. :)
   To bo še zanimivo, ko bo sedela, že sedaj jo vse zanima. Meni je sedaj pri treh veliko lažje z njo kam iti, ker ni več tako kot prva dva meseca in pol, ko je drugje samo jokala in želela biti z mamico. Seveda so jo hoteli vsi sorodniki nositi, meni pa je bilo kar hudo, ko sem jo gledala, kako joče.

   Cepljenje pa smo že dali skozi in je bilo vse super, na srečo. :) (Pišem za en teden nazaj, mi je tako lažje;)).

   Izbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.