Dojenčkov dnevnik: Nejin sedemnajsti teden


Koliko sem stara: 17. tednov

Dojenje: Še vedno se samo dojiva. Kmalu bo dopolnila štiri mesece, zato je pri zajtrku in kosilu obvezno z mano pri mizi, a kot kaže, je še ne zanima, kaj jem, tako daz gosto hrano še ne bova začeli.

Spanje: Neja si je očitno ustvarila nek noj ritem, ki pomeni, da gremo redko spat pred deseto ali enajsto zvečer. Čez vikend ji je nekako uspelo zaspati okrog devetih, čez teden pa smo obvezno pokonci do pozne ure. Za prvo dojenje se zbuja, kakor se ji zazdi. Včasih ob štirih, petih, tudi šestih. Nato se na uro, uro in pol doji in dalje drema do nekje devetih, ko se dokončno zbudi. Podnevi je pokonci po največ dve uri, preden postane zaspana in tako skozi dan zaspi štirikrat. Sem že poskušala, da bi jo podnevi dlje držala pokonci, da bi zvečer prej zaspala, a nima smisla, saj od utrujenosti joče in jo potem raje uspavam.

Uspavanje: Ker postaja vedno težja in ker jo v naročju le stežka uspavam, saj se vedno obrača okoli, in kljub temu da v ležečem položaju komajda odpre oči, takoj, ko jo primem v naročje, pa na veliko odpre oči in se zanima za vse, sem se odločila, da jo bom čez dan tudi v stanovanju poskusila uspavati v vozičku. Ko sem videla, da je postala zaspana, sem jo položila v voziček, jo zibala sem ter tja in se pogovarjala z njo. Nekaj časa me je opazovala, potem pa, brez joka, zaprla oči in zaspala. 

Zanimivosti: Ko se ne carta pri meni v naročju, je večino časa na trebuhu. Kotali se že na veliko, saj se sama obrne s trebuha na hrbet in tudi obratno. Super že pase kravice, tudi na roke se že lepo upira in v tem položaju že uspe seči za igračami in jih prijeti z roko.

Kaj je bilo ta teden najtežje: Neja je imela spet tak teden, da se je hotela veliko crkljati pri meni in biti na rokah. Čeprav postaja vedno težja in bi jo včasih najraje položila dol, ker me začnejo boleti roke, me po drugi strani to niti ne moti toliko, kot me motijo komentarji, da sem jo razvadila, ker je stalno na rokah. Hja, ker lahko štirimesečnega otroka, ki potrebuje mojo bližino, saj je bila devet mesecev v mojem trebuhu, stalno povezana z mano, s svojo ljubeznijo res lahko razvadim.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.