Dojenčkov dnevnik: Nejin enajsti teden


Koliko sem stara: 11. tednov

Dojenje: Dojila se je nekje na tri ure, saj se je priklopila na dojko samo, ko je bila lačna, za crkljanje pa samo zvečer, pa še to le občasno. 

Uspavanje: Začuda se ta teden ne čez dan ne zvečer ni hotela uspavati na dojki, kot doslej, ampak sem jo podnevi vedno uspavala v naročju ter pela pesmico (najraje ima, če ji pojemo Čuk se je oženil), zvečer pa niti uspavanje v naročju ni pomagalo, tako da sem jo po navadi, ko je bila že precej utrujena, položila v posteljico in ugasnila luč. Kakih 10 minut je si je nekaj čebljala, potem pa zaspala. To sva prakticirali ves teden in očitno je ni motilo, da ni zaspala ob meni, saj ni protestirala z jokom in je po nekaj minutah zaspala. 

Spanje: Premik ure nas je prva dva dni malce zmešal, saj se je Neja zbujala dvakrat na noč za hranjenje, a potem smo se nekako navadili in se je zbujala enkrat na noč (med tretjo in četrto) in potem spet okoli pol sedme, se podojila in takoj zaspala, popolnoma pa se je zbudila okrog osmih. Tudi podnevi je več spala, nekje štirikrat po pol ure do ene ure. 

Aktivnosti čez dan: Kljub temu da je sedaj že prej temno zaradi premika ure, še vedno hodiva dvakrat na dan na sprehod, enkrat dopoldne in enkrat popoldne. Opažam, da tudi Neji svež zrak ustreza in po navadi takoj zaspi, ko narediva nekaj metrov z vozičkom. Pa še lepo vreme je treba izkoristiti, saj je november po navadi meglen in deževen. Ko je budna, se igrava ali prebirava pravljice. Predmetom že veselo sledi s pogledom, vse jo zanima, pa tudi, ko prebirava pravljico, obrnem knjigo proti njej in veselo opazuje slike.

Težave: Na obrazu se ji je pojavila suha koža, zato sm kupila kremo Mustela, ji kožo vsak dan mazala in po nekaj dneh se je stanje zelo izboljšalo. To kremo bomo zagotovo uporabljali celo zimo.

Zanimivosti: Ko se ponoči ali zjutraj zbudi, ne joka, ampak si po navadi rine roke v usta in mene zbudi njeno mlackanje. Ko sem sklonim nad njo in ji zaželim dobro jutro, se prav veselo nasmehne. Obožujem taka jutra. Ob pol sedmih, ko se spet zbudi lačna, jo vzamem k sebi v posteljo (ker takrat ati že odide) in skupaj zaspiva še za kako uro. Obema paše, da se malo stiskava. Prav zanimiva mi je tudi, ko je zelo utrujena oz. se želi pocartati. Takrat se na pol v joku "toži" in jo je treba vzeti v naročje. Zelo rada ima, če ji kdo poje pesmice, saj se ne glede na utrujenost takrat nasmehne in čez nekaj časa zaspi. Zelo zanimivo ji je, ko jo položimo na trebuh. Opira se že na komolce in visoko dvigne glavo. 
Follow my blog with Bloglovin

3 komentarji

  1. Tako, pa mi je uspelo prebrati vse objave :) Sem jih res z velikim zanimanjem brala. V njih se čuti tvoja ljubezen do male Neje. Sem res iskreno vesela za vaju :) Vsekakor si čudovita mama!

    Poleg tega pa ni slabo, da veljaš za lepotno blogerko, ker tako hitro ugotoviš, kateri izdelek tvoji mali ne ustreza oz. kaj bi lahko pomagalo.

    Želim vama veselo cartanje še naprej! :)

    OdgovoriIzbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.