Dojenčkov dnevnik: Nejin dvanajsti teden


Koliko sem stara: 12. tednov

Dojenje: Dojiva se na nekaj ur, odvisno, kdaj pokaže, da je lačna (takrat začne sesati prste), edino zvečer rada malce potegne in se pocrklja na dojki. 

Spanje: Ponoči je naša punca pravi mali zaspanko. Zaspi nekje med osmo in deveto in spi zjutraj do petih ali šestih. Devet ur v kosu je pravi blagoslov tudi za naju z dragim, ki se uspeva naspati. Zvečer se večinoma uspava na dojki. Včasih opazim, da se, ko jo položim v posteljico, zbudi. Po navadi ugasnem luč in počakam nekaj minut, če bo slučajno začela jokati, a večinoma ji takrat uspe zaspati sami.

Aktivnosti čez dan: Zjutraj, ko vstaneva, jo po navadi umijem, previjem in podojim, nato pa se igrava. Če je lepo vreme, ga izkoristiva in se odpraviva na enourni sprehod, saj Neja zunaj zelo uživa in v vozičku tudi takoj zaspi. Takoj se pozna, ko je slabo vreme in ne moreva ven, saj je takrat slabše volje, bolj razdražljiva, zaspana in več joka. Čez dan jo uspavam v naročju in ji pojem, saj tako najlažje zaspi.

Zanimivosti: Prav zanimivo jo je opazovati, kako se vsak dan nauči nekaj novega. Čeprav najbolj uživa na hrbtu, se vse pogosteje obrača na bok, predvsem ko so zraven nje položene ropotuljice. Igrače že prijema v roke, ampak čisto vse, kar prime v roke, daje v usta. So pa njena najljubša "igrača" še vedno njene roke, ki niso v ustih samo takrat, ko spi, se doji in maha, ko se kdo pogovarja z njo. 

Najzabavnejši trenutki:  Ko se zjutraj podojiva, jo pustim ob sebi v postelji, da zadremava še za nekaj časa. A takrat, ko se zbudi ob meni, je jaz sploh ne zanimam, ampak se obrača k svoji posteljici, kjer ima blazino s sovicami. Takrat jo za nekaj časa položim v posteljico, kjer sega za njimi in jim na glas nekaj čeblja. Tiste trenutke izkoristim za obisk kopalnice. 

Najlepši trenutek: Trenutki, ko se z njo igra kateri od naju z dragim in se začne na ves glas smejati, so zagotovo ena izmed stvari, ki si jih želim zapomniti za vedno.

4 komentarji

 1. Kako je luškana <3

  Se mi pa zdi, da je kopija očija kakor sem ga videla na tvojih slikah :)

  Lepotička mala, kaj vse jo boš lahko naučila, uuu <3

  OdgovoriIzbriši
 2. Miška mala... <3 Kako to hitro mine, skoraj se več ne spomnim kako je bilo pri naših treh mesecih... :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. <3 Meni so ze trije meseci odleteli s svetlobno hitrostjo.:)

   Izbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.