Dojenčkov dnevnik: Nejin deseti tedenKoliko sem stara: 10. tednov

Dojenje: Dojenje nama je super steklo. Večinoma se dojiva, ko je lačna, vmes pa pride tudi kaj podoj za cartanje oziroma uspavanje, sploh ob večerih. Zvečer mi je več ne uspe uspavati na rokah, kot prvih nekaj tednov, ampak se po navadi uspava na dojki. 

Polivanje: Mislila sem že, da se je polivanje umirilo, ampak opažam, da je ta teden spet začela več polivati, kljub temu da zelo lepo podira kupček.

Spanje: Mesec oktober je za nas očitno mesec mejnikov. Neja je že tako ali tako ponoči velik zaspanko, v torek pa naju je presenetila s prvo prespano nočjo. Zvečer je zaspala ob desetih in se zjutraj zbudila ob pol osmih. Ponoči sem se nekajkrat zbudila in jo preverila, če še pridno spi, ampak se ni dala motiti. Zjutraj pa se je kljub prespanim uram in lakoti zbudila zelo dobre volje in se mi nasmihala ter veselo klepetala. Zelo velik zaspanko je tudi, ko je okoli nje veliko ljudi in se skoz nekaj dogaja. Opažam, da ji hrup (seveda ne preglasen) kar paše, saj ji brez problema uspe odspati pol ure v polni sobi ljudi, ki se pogovarjajo. 

Težave: Težave z rdečo ritko so se ponovno pojavile. Čez dan je bila v DM-ovih Baby Love pleničkah in očitno ji niso najbolj ustrezale, saj se je pojavila rdečica. Opažam, da vsakokrat, ko ima druge pleničke in ne Pampers Active Baby-dry, koža reagira

Sprehodi: Ker je bilo ta teden prekrasno vreme, smo ga na polno izkoristili. Na sprehodu smo bili dopoldne po uro in pol in nato spet po kosilu. Neja v vozičku očitno zelo uživa, saj takoj zaspi, opažam pa tudi, da ji sveži zrak zelo dobro dene, saj ponoči lepo spi.

Najlepši trenutki: Soboto smo preživeli pri dedku in babici na Bistrici, saj je imel dedek rojstni dan. V družinskih druženjih zelo uživa tudi Neja, saj jo takrat vsi crkljajo, nosijo po rokah in ji namenjajo pozornost, kar ima najraje.

Zanimivosti: Prav zanimivo mi jo je opazovati, kako vsak dan odkrije nekaj novega. Njena najljubša zaposlitev so rokice, ki jih veselo tlači v usta. Ugotovila je tudi, da lahko sesa palec in z atijem se trudiva, da bi ji to preprečila, čeprav je to kar naporna misija, predvsem ker noče sprejeti tolažilne dude. Ko pase kravice, se ji že uspe rahlo upreti na komolce in tudi glavo že dokaj samostojno drži, včasih pa izgleda, kot da bi hotela plavati, saj dviguje noge od podlage. Najraje leži na postelji, kjer lahko prosto maha z rokami in nogami. Močno jo privlači svetloba, saj se vedno obrača proti lučem na stropu, televiziji, ekranu računalnika.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.