Dojenčkov dnevnik: Nejin šesti tedenKoliko sem stara: 6. tednov

Spanje: Ta teden smo se kar držali rutine in zaspali med osmo in deveto uro, ponoči pa se je zbujala samo enkrat. Ponoči jo še vedno previjem, ker se po navadi zbudi pokakana, plenička pa je tako polna, da je ne morem pustiti še naprej v njej. Včasih takoj, ko se podoji, zaspi, kak dan pa zna biti budna tudi po uro ali dve. Tudi zjutraj rada potegne in se zbuja med pol deveto in pol deseto. Je pa res, da podnevi veliko manj spi.

Aktivnosti čez dan: Ko zjutraj vstane, jo naprej previjem, umijem ob dnevih, ko se ne kopamo in podojim. Nato se malce poigrava in odpraviva na sprehod za kako uro, uro in pol, da zaspi. Ko se vrneva, jo po navadi babica in prababica malo pocartata, potem pa se spet podojiva in za kako uro ali dve zaspi. Ko vstane, se podojiva, nato pa malce igrava, včasih se še popoldan odpraviva na sprehod. Nekje med šesto in sedmo jo z dragim skopava (kopava jo nekje trikrat do štirikrat na teden) in potem nekje med osmo in deveto zaspi. 

Dojenje: Dojiva se nekje na dve do tri ure. Čez dan se hitro naje, zvečer po kopanju bi pa bila včasih tudi po dve uri na dojki. Očitno se res rada crklja z mamo. Opazila pa sem, da ne poliva več toliko kot prej, kupčke pa redno podira.

Težave: V nedeljo se je zbudila zelo dobre volje, celo nasmihala se je še, preden sva se podojili. Nekje po kosilu pa se je začelo. Po navadi zadrema pri meni na postelji in potem jo prestavim v posteljico. Med prestavljanjem se ne zbudi, pa tudi če se, takoj zaspi nazaj, tisti dan pa se je takoj, ko sem jo položila v posteljico, začela dreti na ves glas. Spala je samo poleg mene ali na meni, pa še to kakih 15 minut, in ves dan se je hotela dojiti in cartati na dojki. Na drugačen način, niti z nošenjem, je nikakor nisem mogla pomiriti. Bala sem se, kako bo zvečer, ampak je okrog devetih zaspala in potem spala kar osem ur v kosu.   

Zanimivosti: Neja je začela opazovati obraze in ustvarjati stik z očmi z nami, ko se pogovarjamo z njo, pa se tudi že oglaša.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.