Dojenčkov dnevnik: Nejin osmi teden


Koliko sem stara: 8. tednov

Spanje: Zvečer je vsak dan dokaj hitro zaspala, nekje med pol osmo in pol deveto, se enkrat zbudila ponoči in enkrat okoli po sedmih, da se je podojila, nato pa spet spala do pol devetih/pol desetih, ko se je dokončno zbudila. Podnevi zelo malo spi, dopoldne kako uro v vozičku in popoldan kake pol ure.

Dojenje: Prav občudujem mame, ki imajo dojenje urejeno na nekaj ur, kajti naša Neja bi bila ves čas na dojki, tako da se dokaj pogosto dojiva. Ta teden sem imela tudi probleme z bolečimi bradavicami. Vsakič, ko se je mala priklopila in vlekla, me je tako bolelo, da sem stiskala zobe. Na srečo so bolečine po treh dneh izginile. Ker so me dojke tako zelo bolele, sem hotela uvesti neko rutino, da bi se dojili na dve ali tri ure, ampak je mala tako jokala, ko ni dobila dojke in drugače kot z dojenjem je niti nisem mogla pomiriti, tako da sem to misel hitro izbila iz glave. 

Aktivnosti čez dan: Ker podnevi zelo malo spi, se nam vedno nekaj dogaja in en dan ni enak drugemu. Veliko se pogovarjamo z njo in igramo. Nad posteljico ima lunico z zvezdico, ki ji igra. Z veseljem jo opazuje in posluša. Okoli posteljice ima rumeno obrobo iz blazin s pisanimi sovicami, s katerimi se zelo rada pogovarja, zato jo včasih položim v posteljico, kjer se zamoti za kakih 15 minut, da lahko v tem času kaj postorim po hiši. Zelo rada se tudi opazuje v ogledalu.

Težave: Ta teden je imela težave s pleničnim izpuščajem. Podnevi je bila v Pampers Premium pleničkah in nekako sumim, da ji te pleničke ne ustrezajo, kajti ko je bila ves dan v Pampers Active Baby-dry pleničkah, teh težav ni bilo. V lekarni sem kupila kremo Sudocrem, ki sem jo na tanko namazala med vsakim previjanjem na suho ritko in v nekaj dneh se je stanje popravilo. Na srečo Neje plenični izpuščaj ni motil in je previjanje potekalo brez joka.

Zanimivosti: Mala je pravi smejko, saj se veliko nasmiha. Nasmiha se že vsakemu, ki se z njo pogovarja. Z dragim si jo rada položiva na noge, tako da sediva na postelji z dvignjenimi koleni, ona pa je na enem izmed naju v polsedečem položaju z glavo na kolenih. Tako se igrava z njo, ji kaj pripovedujeva, pojeva, se igrava z njenimi rokicami ... Mala zelo uživa v tem položaju, ampak zadnje čase niti noče več biti naslonjena na najine noge, ampak se skuša z glavo odrivati od podlage.

Najlepši trenutek: Prvič naju je obiskala moja prijateljica, ki živi in dela v Avstriji in z nama preživela ves dan. Mala je v njenem naročju tako uživala, da ji je na rokah zaspala. Mi je prav žal, da je ne vidim pogosteje, saj se vrača domov na dopust nekje dvakrat na leto.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.