Dojenčkov dnevnik: Nejin deveti tedenKoliko sem stara: 9. tednov

Velikost: 59,50 cm

Teža: 5430 g

Spanje: Ponoči se še vedno zbuja enkrat, da se podojiva, vstaja pa nekje okoli pol sedmih. Drugače pa je bila ta teden podnevi spet pravi zaspanko, saj je zaspala skoraj po vsakem podoju in takrat spala od pol ure do ene ure. Uživa tudi v sprehodih, ki jih večinoma prespi.

Dojenje: Dojiva se še zmeraj zelo pogosto oz. ko Neja to zahteva. Nekako nimava ure in tudi brez zveze se mi zdi, da bi jo navajala dojenje na nekaj ur, če se želi pogosteje dojiti. Lažje se je uleči poleg nje, kot pa poslušati jok. 

Težave: V sredo je imela težave s krčki in napenjanjem, saj ves dan do večera ni mogla kakati. Ko je jokala, sploh nisem več vedela, kaj naj naredim, saj sem jo včasih le stežka pomirila, tudi če sem jo nosila na rokah, božala po trebuhu ... Dala sem ji tudi vetrovne kapljice, čeprav ugotavljam, da jih ne mara preveč, saj se kremži, ko ji jih dam. Zvečer pa se je končno pokakala in morali bi videti to olajšanje. Prav smehljati se je začela, ko se je izpraznila in kmalu po tem ji je tudi uspelo zaspati, in to za kar sedem ur v kosu.

Zanimivosti: Neja se je začela sliniti kot mali polžek. Najbolj se slini, ko je na trebuhu oz. ko si sesa spodnjo ustnico. Če je bila prvih nekaj tednov rada v naročju, je sedaj najraje nekje na ravni površini, kjer lahko veselo brca in maha z rokami.

Kopanje: Kopanje je za Nejo postalo pravi užitek. Kopamo se od trikrat do štirikrat na teden, od tega enkrat z milom. Najbolj ji paše, ko jo obrnem tako, da je na trebuhu. Takrat roke, ki jih stisne v pest, že upira ob dno banjice in se skuša dvigniti, skuša se postaviti tudi na kolena in se zaganja naprej, plava. Sicer veliko prostora v banjici več nima, ker tako pridno raste. 

Najlepši trenutek: Najlepše je, ko me pogleda, mi nekaj "govori" in se na veliko nasmehne. Ta teden se je začela tudi že na glas smejati. Ne za dolgo, ampak ko ji nekaj pripoveduješ, se včasih nazaj na glas zasmeji. Poseben dan je bil tudi v petek, saj je od jutra do večera klepetala, kot bi jo navil. Po navadi se je "pogovarjala" z nami zgolj, ko si si jo dal v polsedeč položaj na kolena, sedaj pa je "govorila" v posteljici, na previjalni podlogi, na postelji, v naročju ... kjerkoli je bila. 

Drugi pregled: V torek smo imeli drugo posvetovalnico. Še dobro, da je v avtu zaspala, saj smo zaradi gneče čakali eno uro, da smo prišli na vrsto in če ne bi spala, verjamem, da bi postala tečka in bi se hotela dojiti. Pregled je minil brez težav, Neja je bila čisto dobre volje, zdravnici je celo namenila nekaj nasmehov. V enem mesecu se je zredila za en kilogram in zrasla za skoraj 4 cm. Naša punca res lepo napreduje. Težave so nastopile z oblačenjem, ki ga res ne mara. Zelo je začela jokati, zato smo se umaknili v sobo za dojenje, kjer sem jo podojila, da se je pomirila, preden smo se odpravili domov.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.