Dojenčkov dnevnik: Nejin peti tedenKoliko sem stara: 5 tednov

Koliko tehtam: 4460 g

Dojenje: Sedaj ob vsakem podoju lepo podirava kupček, včasih celo večkrat, tudi ponoči. Pri dojenju ne pazim na uro, ampak jo podojim, ko to zahteva. Riganje velikokrat izzove kolcanje, kar skušam rešiti z dojenjem, čeprav vedno niti noče piti. 

Spanje: Še vedno imamo zabavo vsak večer, saj traja, preden Neja zaspi, se je pa ta teden vse skupaj podaljšalo, saj včasih traja do enajstih ali pol dvanajstih, preden zapre oči in trdno zaspi. Ko mi jo končno uspe uspavati, sem že pošteno utrujena, ampak na srečo potem Neja spi kar nekaj ur v kosu in se tudi meni uspe medtem naspati. 

Sprehodi: Končno je začela v vozičku uživati in sedaj zaspi tudi med sprehodom. Dopoldne, ko vstane, se po navadi previjeva, podojiva, nato pa greva na sprehod, kjer zaspi in potem spi kaki dve uri v kosu. Včasih se na sprehod odpraviva tudi popoldne.

Prva posvetovalnica: Kot da bi Neja vedela, da gremo na prvo posvetovalnico, je ta dan vse potekalo kot po maslu. Dve uri pred pregledom je vstala - najprej sem jo skopala, zmasirala z oljem in potem oblekla. Ker si rada vzame čas pri dojenju, mi je na koncu ostalo ravno 5 minut, da sem se oblekla in da smo se odpravili na pot. Še dobro, da sem torbo in dokumente pripravila že en dan prej. Ker je bila sita, ni bila jokava, je pa začela jokati v čakalnici, ko je ugotovila, da se več ne vozimo. Pri pediatrinji je bila dokaj pridna, lepo je ležala na previjalni mizi in dovolila sestri, da jo je stehtala in izmerila ter pediatrinji, da jo je pogledala, je pa začela tečkati in jokati, ko sem jo vzela v naročje, tako da sva se pred odhodom domov morali še enkrat podojiti.
Neja se je v enem mesecu zredila za 1390 g in zrasla 6 cm. Mami je ponosna, da je naša punca kljub polivanju in občasnemu bruhanju lepo napredovala. Pediatrinja mi je rekla, da naj naju polivanje in občasno bruhanje ne skrbi, ker se je prav lepo poredila, če pa bo slučajno hujše, naj prideva nazaj.

Kaj je bilo ta teden najlepše: V ponedeljek je Neja pihala prvo mini svečko. Ne morem verjeti, kako hitro čas beži. Zdi se mi, kot da bi porod potekal komaj včeraj. Teta ji je spekla torto in obljubila, da ji speče novo vsak mesec do prvega leta. Na obisku smo imeli kar nekaj sorodnikov, Neja pa je obisk lepo prespala. 

Kaj je bilo ta teden najtežje: V nedeljo smo bili na obisku pri dedku in babici, pozneje pa smo šli pozdravit še prababico. Za Nejo je bilo vse skupaj prenaporno in je predolgo trajalo, saj je bila proti večeru že tako utrujena, da je večinoma jokala in bi se samo cartala na dojki, spati pa kar ni in ni mogla, razen na maminih rokah. Doma sem jo polegla poleg sebe in leže dojila. Malo je spala, malo jokala, se dojila, ob desetih zvečer pa je potem končno trdno zaspala.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.