Dojenčkov dnevnik: Nejin drugi tedenKoliko sem stara: 2 tedna

Spanje: Pri spanju še vedno nimamo ritma. Zaspi nekje med 19.30 in 22.00 (odvisno od dneva), vendar pa je vsaj ponoči pravi zaspanček, saj včasih prespi tudi 6 ur v kosu. Ne glede na priporočila o dojenju na dve do tri ure sem se odločila, da je ponoči ne bom budila, saj je ne želim navaditi na pogosto nočno zbujanje. Ko bo lačna, bo že sama naznanila.

Dojenje: Neja je zelo velik jedec in podnevi pogosto je, imava pa problem, ker nama nikakor ne uspe podreti kupčka, ne glede na to, kako se trudiva. Kljub temu da je še majhna, poskušam s podiranjem kupčka na ramenih in tudi v polsedečem položaju, vendar ga podre zelo redko. Zato pogosto poliva in me je včasih kar strah, da ne bi polivala ponoči, ko jo prestavim v posteljico, ker takrat med dojenjem rada zaspi na dojki.

Težave: Ko je bila Neja stara 9 dni, so se pojavili prvi krči. Ker nisem bila prepričana, če so krive kapljice Plivit (ker jih je takrat jemala že nekaj dni), ji jih naslednji dan nisem dala. Krčki so bili omejeni zgolj na tisti dan, pozneje pa se več niso pojavili, tako da predvidevam, da sem jaz kaj takega pojedla. Ker ji kapljice Plivit ne povzročajo krčev, sva se odločila, da jih bo jemala še naprej.

Vneto oko: Že prvi teden je imela precej krmežljavo oko, drugi teden pa se je stvar poslabšala do te mere, da je komaj odprla oko. Patronažna mi je svetovala, naj ji jo čim pogosteje izpiram s toplo vodo, svojega mleka pa naj ne kapam v oko, ker baje nič ne pomaga. En dan sva pridno izpirali oko in že naslednji dan je bilo boljše. 

Kaj ima rada: Opažam, da se rada vozi v avtomobilu. Ko jo dava v jajčko, začne jokati, takoj, ko pa dragi prižge avto in se premaknemo, utihne in uživa v vožnji.

Česa ne mara: Še vedno ne mara kopanja, saj joče vsakič, ko jo položiva v banjico. Patronažna mi je svetovala, naj jo pred kopanjem pet minut dojim, da se malce pomiri, vendar niti to ne pomaga.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.