Dojenčkov dnevnik: Nejin četrti tedenKoliko sem stara: 4 tedne

Kopanje: Končno se je navadila na kopanje in več ne joče, ko jo slečemo in damo v vodo. Z dragim dva ugotovila, da ji paše zelo topla voda (imamo banjico, ki s tremi smeškoti sama pokaže, kdaj je voda dovolj topla. Naši punčki najbolj paše voda, ko se sveti srednji smeško, delno pa se pokaže tudi smeško za prevročo vodo).  Ker ne joče več, jo sedaj pustim nekaj minut dlje v vodi kot prej, da malce čofota in brca.

Dojenje: Dojim jo takrat, ko Neja pokaže interes, da bi se dojila. Po navadi čez dan spi okrog dve uri, potem pa vstane in odpira usta kot riba - takrat vem, da je lačna. :) Podiranje kupčkov nama gre sedaj že odlično od rok. Ker se večinoma dojiva leže, takoj vem, ko požre preveč zraka in jo začne mučiti, saj se začne pretegovati in brcati. Takrat jo vzamem v roke in dam v pol sedeč položaj, da podre kupček. Sicer velikokrat še bruhne zraven, ampak glavno, da je kupček podrt. Po navadi med dojenjem podreva kupček vsaj dvakrat. Velikokrat se zgodi tudi, da ko podre kupček, začne kolcati. Takrat jo dam nazaj na dojko in čez čas se kolcanje preneha. 

Spanje: Neja je razvila nek svoj ritem spanja. Podnevi, ko zunaj sije sonce in vse ropota okoli nje, je pravi mali zaspanček, zvečer, ko je tema in tišina, pa bi bedela. Popoldne se zbudi okrog šestih, pol sedmih, potem pa traja nekje do pol desetih, desetih, da spet zaspi. Vmes greva včasih na sprehod, se skopava in podojiva, vendar imam včasih občutek, da je po kopanju še bolj zbujena in gleda kot sovica. Ko zaspi, spi nekje do dveh, pol treh ponoči, ko se spet začne zabava, saj sva včasih budni dve uri, preden jo uspem ponovno uspavati. Jutranje spanje pa je odvisno od dneva. Včasih se zbudi ob pol sedmih, sedmih, se podoji in spi še do pol desetih, včasih pa se vmes ne zbudi in lepo spi do devetih, pol desetih.

Sprehodi: Na sprehode se odpravljamo dopoldan ali pa zvečer, odvisno od tega, kdaj zjutraj vstane in če podnevi ni prevroče. Tudi v vozičku se je nehala pritoževati in sedaj dokaj uživa v vožnji. Včasih med vožnjo tudi zaspi, ampak ne vedno, tako da zaenkrat vozičkanja ne prakticiramo za uspavanje.

Česa ne mara: Česarkoli na glavi. Takoj, ko ji dam na glavo kapo ali trak, se začne na veliko pritoževati z jokom. Ko jo vzamem v naročje, se seveda pomiri, vendar se malo bojim, kako bo, ko bodo temperature nižje in bo že dovolj stara, da bo ugotovila, da si lahko sama sname kapo z glave.

Posebni trenutki: Neja se je začela nasmihati tudi, ko ne spi. Sicer se še ne nasmiha nam, ampak se nasmehne predmetom, ki jih opazuje oz. ko ji je udobno.

Težave: Ta teden sva bila oba z atijem prehlajena, tako da sva se bala, da ne bi slučajno okužila še male. Na srečo je moj prehlad po treh dneh izginil, sem pa te tri dni pazila, da sem si pogosto prala roke in da nisem preveč dihala v njo.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.