Dnevnik nosečke Taye: 39. tedenTeža: 90,5 kg

Obseg trebuha: 110 cm

Kako se počutiš? Zdaj sem že v obdobju, ko komaj čakam, da se dete narodi. Še vedno me muči utrujenost, ker se ponoči ne naspim najbolje, gnezdenje pa se me še ni prijelo.

Simptomi: Zelo pogosto me mučijo krči v spodnjem delu trebuha. Sicer niso podobni menstrualnim krčem, katerim naj bi bili podobni popadki, ampak gre bolj za ščipanje. Včasih že ne vem, če me res ščipa ali pa si iz hude želje, da bi se dete enkrat že narodilo, stvari domišljam.

Nosečniška hrepenenja? Čeprav mi je večina prijateljic in znank rekla, da proti koncu nosečnosti niso mogle več dosti pojesti, imam jaz občutek, da sem stalno lačna. In sladko, o moj bog, skoz bi samo sladko jedla.

Spanje: Odkar noči niso več tako vroče, sicer malce lažje zaspim, tudi po nočnih izletih na WC, ki so vedno pogostejši, vendar pa ne spim najboljše, saj me ob vsakem premiku na postelji začne ščipati spodaj v trebuhu. 

Najboljši trenutki tega tedna? Z dragim sva ta teden praznovala peto obletnico. Odpravila sva se na zadnjo skupno večerjo pred porodom, saj se zavedam, da take najine skupne večerje zunaj v restavraciji nekaj časa ne bodo mogoče.

Kaj je bilo najtežje? Najtežje je samo čakanje, ko se zavedaš, da je dan poroda vedno bližje, tudi čakaš ga komaj, saj si vedno bolj okorna, dnevi so enormno dolgi, neznansko si želiš stisniti v naročje malo štručko, zjutraj se zbudiš in ne veš, če je danes dan D, po drugi strani pa veš, da lahko rodiš tudi po roku in bo čakanje, da spoznaš sončece pod tvojim srcem, daljše.

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Ker se bliža porod, vseh idej za fotografiranje trebuščka pa še nisem realizirala, sva ta teden z dragim izkoristila dneve in posnela ogromno fotografij.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.