Dnevnik nosečke Taye: 37. tedenTeža: 90,5 kg

Obseg trebuha: 109,5 cm

Kako se počutiš? Zdi se mi, da sem vedno bolj utrujena, poleg tega pa me občasno zaradi vročine mučijo glavoboli, kar ni najbolj prijetno.

Simptomi: Občasno mi otekajo noge, zgaga pa me po novem muči vsak večer, ko ležem. Zgago imam ne glede na to, kaj pojem čez dan, tako da pred spanjem vedno spijem skodelico mleka, kar ublaži zgago in mi pomaga lažje zaspati. Ponoči me med spanjem pogosto mučijo tudi bolečine v spodnjem delu trebuha, vendar pa me ne spominjajo na menstrualne krče, ampak je bolj, kot da bi me bolelo spolovilo.

Strije: Kljub redni negi kože so se mi okrog popka pojavile nove strije, ampak sem se že sprijaznila s tem, da očitno nimam najbolj elastične kože.

Nosečniška hrepenenja? Posebnih želj po hrani nimam. Včasih se mi zdi, da sploh nisem lačna, ko pa začnem jesti, pa ne morem nehati. A je še s katero nosečko podobno? :)

Spanje: Spim čedalje slabše. Zaradi vročine zvečer zelo težko zaspim, tako da hodim pozno spat, zjutraj pa se spet zgodaj zbujam, čeprav cela utrujena in bi še lahko spala, ampak ne morem več zaspati. Poleg tega pa so postali nočni izleti še pogostejši, tako da se sedaj ponoči za WC namesto enkrat zbujam kar trikrat. Najti udoben položaj za ležanje je tudi postala prava misija nemogoče, saj traja kar nekaj časa, preden se uspem udobno namestiti.

Najboljši trenutki tega tedna? Bolj se približuje porod, več idej imam za fotkanje trebuščka. Čeprav se moj dragi jezi name, ker me mora spet fotkati, sama prav uživam v teh trenutkih in želim imeti čim več fotk za spomin na svojo nosečnost.

Kaj je bilo najtežje? Ker ima dragi poleti v službi ogromno dela in tako dela tudi čez vikende, v soboto in nedeljo, vstaja pa vsak dan ob petih, ga ob jutrih prav pogrešam ob sebi, da bi se pocrkljala in skupaj vstala.Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.