Dnevnik nosečke Taye: 36. tedenTeža: 89 kg

Obseg trebuha: 109 cm

Kako se počutiš? Zadnje čase se počutje prav nič ne spreminja, ampak sem vedno nekako iste volje. Visoka nosečnost in vročina pač naredita svoje.

Simptomi: Začenjam opažati, da me med hojo rahlo zbada v spodnjem delu trebuha in ves čas imam občutek, kot da mi bo zdaj zdaj ušlo, pa čeprav vedno pred sprehodom obiščem WC. Babi pravi, da zato, ker se mi je trebuh spustil, čeprav sama tega ne opazim. Očitno drugi te stvari res bolje vidijo. 

Nosečniška hrepenenja? Ta teden sem dobila ogromne lušte po lubenici, ampak mi očitno ni bila usojena. Najprej sem sama kupila kos lubenice, ki je izgledal res prekrasno, ko pa sem odstranila zaščitno folijo, sva s svakinjo ugotovili, da je očitno pokvarjena. Potem sta se ona in brat odločila, da bosta šla v trgovino po novo lubenico, vendar pa sta nazaj prinesla popolnoma nezrel kos, ki ga sploh nisem mogla spraviti po grlu. Ko imaš v vasi dve trgovini in v obeh zgrešiš z nakupom lubenice, se potem raje izogibaš trgovin.

Spanje: Isto kot prejšnji teden. Zdi se mi, da vedno težje zaspim in slabše spim.

Popek: Je še vedno noter, čeprav občasno, ko sem v pol sedečem, pol ležečem položaju, malce pokuka ven, ampak nekako sumim, da bo do konca nosečnosti ostal noter.

Gibanje otroka: Mali sonček očitno nič več ne spi v maternici. Čutim ga od jutra do večera in včasih so njegovi gibi že kar malce boleči. Sicer ima dneve, ko je manj aktiven, ampak večino dni veselo pleše po maternici. 

Najboljši trenutki tega tedna? Preživljanje časa z mojim dragim in stiskanje z njim. Še malo, pa ne bova več samo midva, ampak bova dobila malo štručko, s katero bomo družina. 

Kaj je bilo najtežje? V četrtek sem imela pregled pri ginekologu, naslednji pa sem se tako slabo počutila, da sem komaj vstala iz postelje. V spodnjem delu trebuha so se pojavili krči, imela pa sem tudi rjav izcedek. Neumno se mi je zdelo klicati ginekologa, sploh ker mi je en dan prej zagotovil, da je vse v najlepšem redu (poleg tega pa je bil dojenček precej živahen), tako da sem se odločila, da počakam do sobote in če ne bo bolje, grem v bolnico. Na srečo sem naslednji dan vstala kot prerojena, tudi izdecek je izginil, tako da sva z mamo predvidevali, da je bil verjetno posledica vaginalnega pregleda prejšnji dan (moj ginekolog zna biti včasih dokaj grob :/). 

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Ta teden sem imela zadnji pregled pri ginekologu in prvi CTG pregled.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.