Dnevnik nosečke Taye: 33. tedenTeža: 87,8 kg

Obseg trebuha: 108 cm

Kako se počutiš? Do poroda bi se najraje preselila nekam na sever. Vročina me grozno muči in moram večino popoldnevov počivati. Čeprav se trudim izogibati težji hrani in skušam pojesti čim več sadja in zelenjave ter spiti čim več vode, se vseeno popoldan začnem čudno počutiti. Ne, da bi mi bilo slabo, ampak kot da bi imela težek želodec. Občasno me zaradi vročine muči tudi glavobol. :/

Simptomi: Ta teden sem imela težave z zaprtjem. Nimam pojma, kaj je bilo krivo, ker imam po navadi, ko jem veliko sadja, res zelo dobro urejeno prebavo. 

Nosečniška hrepenenja? Nekih posebnih hrepenenj po hrani ni, ker mi v vročini itak ne paše jesti težke hrane. Se mi pa še vedno lušta sladko.

Spanje: Zaspim hitro in spim dobro, dokler se sredi noči ne zbudim, ker moram na WC. Potem le s težavo zaspim nazaj. 

Kaj je bilo najtežje? Ta teden sem imela delo, ki je vključevalo veliko sedenja za računalnikom (skoraj ves dan), kar je bilo zame izjemno naporno. Sicer sem vsake toliko vstala s stola in se sprehodila po hiši ter se zvečer odpravila na obvezen sprehod, ampak preživeti večino dneva za računalnikom seveda ni več zame. Težko mi je bilo tudi v soboto zvečer, ko sem ostala sama doma, saj so se naši odpravili na sosedovo poroko, dragi pa je bil ves dan na turnirju košarke, ki ga je pomagal organizirati in je razmišljal, da bi prespal doma pri starših, če bi si kaj spil. Pripravljalo se je na nevihto in strašno je začelo grmeti. Grmenja se po navadi ne bojim, ampak ker sem bila sama, sem se neznansko prestrašila, ko je glasno zagrmelo tik nad našo hišo. Poklicala sem dragega, ki mi je obljubil, da se vrne domov (saj se je turnir zaradi nevihte prej zaključil), ampak kljub temu da sem ga imela ob sebi, sem tisto noč slabo spala.

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Ta teden sem uredila vse potrebne papirje za porodniško (sicer mi pripada porodniška brez dopusta, ker sem trenutno brezposelna, sem bila pa v zadnjih treh letih zaposlena), z dragim pa sva uredila tudi papirje za očetovstvo, da nama tega ne bo treba urejati po porodu.

Česa se najbolj veseliš? Dogovorila sem se za nosečniško fotografiranje, ki sem si ga zelo zelo želela, saj sem hotela imeti nekaj skupnih fotografij naju z dragim, tako da komaj čakam fotkanje.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.