Dnevnik nosečke Taye: 32. teden

Obseg trebuha: 107,5 cm

Kako se počutiš? Počutim se dokaj dobro. Ta teden sem bila precej aktivna, saj me je čakalo veliko pospravljanja, čiščenja, zlaganja, urejanja ..., tako da sem bila ob koncu dneva malce utrujena, ampak drugače sem bila ta teden res odlično razpoložena.

Simptomi: Občasno so me kako noč mučili krči v mečah že prej med nosečnostjo, ta teden pa so se začeli pojavljati vsako noč. Sicer pijem magnezij in dragi me vsak večer zmasira po nogah, ampak ne pomaga kaj dosti. Zadnjič me je zagrabil tako močan krč, da nisem mogla noge premakniti in ker dragega nisem mogla zbuditi (nimam pojma, od kdaj tako trdno spi), sem komaj vsala s postelje in pretegnila nogo, da je krč prenehal. Začela sem se pritoževati tudi nad bolečinami v nogah in mama in dragi sta opazila, da so mi začele otekati noge. Še dobro, da je poletje in lahko nosim japonke, ker opažam, da me balerinke, ki so mi bile prej najudobnejše na svetu, ožulijo, ko jih obujem. Občasno me muči tudi zgaga.

Gibanje otroka: Naš sonček je vedno bolj živahen. Začela sem ga čutiti ob vseh možnih urah dneva. Odkar se je začelo EP v nogometu, z dragim po navadi leževa okrog pol devetih, da bova gledala tekmo in takrat se začne zabava. Do nekje desetih zvečer se veselo premetava po trebuhu, preden se umiri. Najraje pa seveda brca, ko sedim. Takrat ga čutim povsod pod rebri in če nosim modrc, je že vse skupaj prav nadležno in boleče. O tem, kako rad naš sonček mamico brca v mehur, pa raje ne bom. 

Nosečniška hrepenenja? Moram reči, da mi je vedno manj za hrano in bi jedla samo še kako sadje, jogurte in pudinge, vendar se trudim jesti čim bolj raznoliko hrano z veliko zelenjave, čeprav počasi dobivam nek odpor do paradižnika in solate, ki ju po navadi obožujem. Da ne omenjam, da ne morem niti videti rib, odkar sem noseča.

Spanje: Spim dokaj ok, seveda z blazino pod nogami, ker drugače ne morem zaspati. Zaspim hitro, ampak obvezno se vsako noč zbudim vsaj enkrat, ker moram na WC. Ampak na srečo zaspim hitro nazaj. 

Najboljši trenutki tega tedna? Posteljica končno stoji v spalnici, tudi voziček je pri nama, kupila pa sva tudi lupinico, kar me izjemno veseli. Poleg tega pa imam končno komodo za ličila, sedaj moram eno kupiti še za lake. 

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Ta teden sva z dragim skupaj sestavljala komodo za mojo kozmetiko, pa tudi nove mize, saj računalnike seliva iz spalnice, tako da sem končno dobila nazaj delovni prostor za bloganje.

Česa se najbolj veseliš? Pregleda pri ginekologu, of course. Sicer se naš sonček pridno premika po trebuhu, tako da veliko skrbi nimam, je pa vseeno lepo iti h ginekologu, da te pregleda.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.