Dnevnik nosečke Taye: 31. teden


Obseg trebuha: 107 cm

Kako se počutiš? Kljub temu da ta teden nisem dosti počivala (počitek po navadi pomeni, da se za minutko usedem na stol ali uležem za pet minut), se dobro počutim. Trebušček me je začel malce ovirati, saj se ne morem več normalno sklanjati, ampak se da prilagoditi.

Simptomi: Občasno me je začela mučiti zgaga. Sicer ne čez dan, pač pa zvečer, ko se uležem. Dva dni zaporedoma me je zvečer mučila tako močno, da mi je postalo kar slabo in sem komaj zaspala.

Spanje: Isto kot prejšnji teden. Imam občutek, da noči, ko se bom uspela lepo naspati, zelo zelo dolgo ne bom več doživela. 

Najboljši trenutki tega tedna? Odkar se je dragi priselil k meni, me vsak večer razvaja. Razvajanje pomeni masažo in nego trebuščka vsak dan po tuširanju, pridno pa mi masira tudi noge, saj me pogosto bolijo, ker čez dan bolj malo počivam in dosti skačem sem ter tja ter opravljam kake malenkosti. Res je zlat. 

Kaj je bilo najtežje? Ne toliko težko kot naporno je bilo čez vikend, saj je bila mama spet v bolnici, na operaciji. To, da pač vse delo, ki si ga po navadi z mamo deliva, opravim sama, niti ni tak problem (sicer manj počivam in sem več na nogah, ampak si razporedim delo tako, da mi uspe vse brez težav), kot je težava v očetovi psihi, saj se ves čas sekira za mamo in ne ve, kaj bi sam s sabo in potem moram jaz poslušati njegovo psihiranje, kar pa mi gre rahlo na živce.

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Ta teden nas je obiskal bratranec s svojim dva in pol mesečnim sinkom, ki je bil sedaj prvič pri nas. Mali je pravi srček. Mi je pa bil v užitek tudi pogovor z novopečeno mamico, saj se je z nekom, ki je doživel nosečniške tegobe, lepše pogovarjati o tem in spraševati za nasvete o vsem, kar se tiče novorojenčka.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.