Dnevnik nosečke Taye: 29. tedenTeža: 86,5 kg

Obseg trebuha: 106,5 cm

Kako se počutiš? Počutje je večinoma odlično. Čeprav sem že bolj okrogla in včasih malce okorna, mi energije (vsaj čez dan) ne manjka. Normalno lahko delam vse, čeprav sem opazila, da se bom nekaterih del, ki sem jih počela do sedaj, morala izogibati, npr. pranja tal. Včasih se, ker določenih del, ki sem jih delala pred nosečnostjo (npr. košnja trave), ne morem več početi, počutim nekoristno, čeprav po drugi strani paše, da lahko več počivam. Sploh sedaj, ko so temperature višje. Vročine ne prenašam preveč dobro, tako da se skušam čim več zadrževati noter.

Simptomi: Hja, če me prvih šest mesecev ni mučilo nič posebnega, razen pogostega obiska WC-ja, se je sedaj v zadnjem trimesečju začelo. Skoraj vsako noč se zbudim zaradi krčev v mečih. Sicer pomaga, da me dragi zvečer zmasira, ampak popolnoma izogniti se jim ne morem (razen, če ves dan počivam in nisem na nogah, žal pa ne zdržim ves čas na miru, ampak se moram gibati). Opazila sem tudi nekaj novih strij na trebuhu, ampak se zaradi njih nekako ne sekiram. :P Na srečo pa nimam (še) nobenih težav z otečenimi nogami. *trkampolesu*

Nosečniška hrepenenja? Omg, trenutno sem v fazi, ko bi lahko pojedla goro Kinder Buena. Resno, Tatjana, resno? Včasih se mi zdi, da pojem preveč sladkega, sploh sedaj, ko so se začeli vroči dnevi in mi marsikatera hrana, ki sem jo pred nosečnostjo oboževala, sploh več ne paše.

Spanje: Očitno so mi bile mirne noči, polne spanca, namenjene le kratek čas. Sicer me dojenčkove brcike še ne zbujajo, se pa zbudim sredi noči, ker moram na WC in potem sploh ne morem več zaspati nazaj.

Najboljši trenutki tega tedna? Po zelo dolgem času sva si z dragim privoščila nedeljski oddih. Obiskala sva živalski vrt Sikaluzoo v Boračevi, ki je odlična destinacija za družinski izlet in komaj čakam, da drugo leto peljeva tja najinega sončka. 

Kaj je bilo najtežje? V petek sem imela prvič v nosečnosti večjo krizo zaradi bolečin v zgornjem delu trebuha. Sicer ne vem, kaj točno je te bolečine sprožilo, ampak sem se pošteno prestrašila. Sicer me ni bolelo ves čas, ampak bolj, ko sem se usedla, legla ali ko sem vstala. Ker sem bila en dan prej na pregledu pri ginekologu, ki mi je zagotovil, da moja nosečnost poteka normalno, nisem takoj letela k zdravniku, sem si pa rekla, da če naslednji dan ne bo bolje, grem takoj na pregled. Ampak na srečo sem se zjutraj zbudila brez bolečin in dobrega počutja.

Česa se najbolj veseliš? Končno se stvari z najino spalnico premikajo naprej. Vse skupaj se je zavleklo, ker mojster, ki nama pride polagat laminat, prej ni imel časa. Komaj čakam, da bo pohištvo postavljeno in da dragi končno pripelje in sestavi posteljico. Pa ne samo to, da lahko končno pospravim nered, ki ga imam trenutno in začnem uresničevati vse stvari, ki jih imam v načrtu.

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Ta teden sem imela pregled pri ginekologu in ponovno mi je naredil morfologijo. Sicer spola še vedno nisem izvedela (joj, je ta moj ginekolog skrivnosten), ampak vedenje, da je z mojim otrokom vse v najlepšem redu, odtehta vse.

Šola za starše: Junija bom končno začela obiskovati šolo za starše, česar se zelo veselim. Sicer ne vem, če bo dragi hodil z mano, odvisno je seveda od tega, ob kateri uri bo (zaradi njegove službe). V naši porodnišnici obisk šole za starše za to, da je lahko partner prisoten pri porodu, ni nujen, razlika se pozna le v ceni - če ima potrdilo, plača za prisotnost pri porodu manj, kot če ga nima.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.