Dnevnik nosečke Taye: 26. tedenObseg trebuha: 105 cm

Kako se počutiš? Kar se tiče nosečnosti, se dobro počutim, kar se pa tiče čustvenega področja, pa sem bila ta teden prava čustvena razvalina. Verjetno ni minil dan, da se ne bi razjokala. Hormoni mi delujejo na polno in dejansko sem daleč od srečne nosečnice. Včasih si mislim, da mi tega res ni treba, ampak ne morem si pomagati. Odkar sem noseča, sem bolj občutljiva in me stvari hitro prizadenejo.

Simptomi: Uriniranje, anyone? Ja, najboljše, da se navadim, da bo do konca nosečnosti tako, da bom hodila na WC na 15 minut ali pa na pol ure. Nekaj dni nazaj pa me je začela mučiti še zgaga. Sumim sadje in breskov sok, saj sem se en dan odpovedala obema in je bilo boljše. Mi je pa kar hudo, ker res pojem ogromno sadja, ki ga obožujem. 

Nosečniška hrepenenja? Zadnje čase sem spet usekana na breskov sok. Sicer poleg njega skušam spiti čim več vode, ampak zagotovo spijem vsak liter soka na dan. O sladkem pa raje ne bi.

Spanje: Kaj je že to, spanje celo noč? Po navadi zaspim dokaj hitro, saj sem hitro utrujena (kljub rednemu gibanju se mi zdi, da imam vedno manj energije), vendar pa se čez nekaj časa zbudim, ker me tako tišči na WC, da me vse boli. Da ne omenjam, da sem vedno manj okretna in da se na pol zaspana sredi noči komajda spravim s postelje. 

Najboljši trenutki tega tedna? Ker sem bila ta teden čustveno čisto na psu, dejansko sploh ne vem, kaj bi izpostavila tukaj, čeprav so bile zagotovo kake malenkosti, ki so mi dneve naredile boljše.

Kaj je bilo najtežje? Ta teden se mi zdi, da je bil vsak dan "težak" - čisto vsi so bili čustveno preveč naporni zame. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.