Dnevnik nosečke Taye: 24. tedenObseg trebuha: 104 cm

Kako se počutiš? Saj vem, da se ponavljam, ampak počutim se res odlično. Če odmislim občasne minimalne težave in nihanja razpoloženja, sem večino časa pozitivno nastrojena in res uživam v nosečnosti.

Simptomi: Ko včasih poslušam, s kakšnimi težavami se soočajo moje noseče prijateljice, trkam po lesu, ker sama razen pogostega uriniranja in občasne zaprtosti nimam večjih težav. Polna sem energije in prav presenečena sem, da že nekaj časa ni prisotnih bolečin v križu, sploh glede na to, da trebuh vsak dan raste, ampak hvala bogu, da je tako. :)

Nosečniška hrepenenja? Ta teden sem si noro zaželela dveh stvari - sadne torte, ki jo po navadi kupujem v Šparu (tisto z breskvami na vrhu, najboljša je) in pa jagod z mascarponejem.

Spanje: Če je bilo prejšnji teden spanje slabo, je bilo ta teden še slabše. Obvezno se celo noč zbujam, najmanj enkrat na noč moram na WC in najhuje je to, da me ta odhod na WC zbudi do te mere, da potem ne morem več zaspati nazaj in se eno uro kobacam sem ter tja po postelji, preden uspen dokončno zaspati. Zjutraj pa potem komaj odpiram oči.

Najboljši trenutki tega tedna? Moj dragi je končno začutil brce najinega sončka. Bila sem presrečna. Najino dete je postalo pravi mali akrobat, saj so gibi že kar močni in jih redno čutim ob vseh možnih urah dneva, tudi ko se zbudim sredi noči in moram na WC. Začela sem tudi opazovati svoj trebuh in ko se mali sonček premakne, se tudi moj trebuh premakne na tistem mestu. 

Kaj je bilo najtežje? V hiši smo začeli renovirati nekaj sob, kar pomeni veliko prekladanja, pospravljanja, čiščenja in dejansko je kar malo naporno, ker ne počivam veliko in opažam, da hitro postanem utrujena. Sploh zvečer se včasih že ob devetih zvrnem v posteljo. Ampak kar se mora, se mora, treba se je pripraviti na novega družinskega člana. 

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Ta teden sva z dragim prvič skupaj stopila v otroško trgovino. Bolj kot po nakupih sva šla na "ogled" - za vsak slučaj, če bova potem kaj potrebovala (ker večino nujnih stvari, kot so posteljka, voziček, previjalna miza ...  dobiva od znancev). Čeprav je bilo dragemu čisto odveč hoditi po trgovini in je ves čas tečnaril, da že greva, sem sama prav uživala, sploh med oblekicami za dojenčke, ampak sem si rekla, da bom z nakupi počakala še en čas in ne bom pretiravala, sploh ker majhni otroci oblačila hitro prerastejo.

Česa se najbolj veseliš? Pregleda pri ginekologu. Mogoče pa tokrat izvemo spol.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.