Dnevnik nosečke Taye: 23. tedenObseg trebuha: 103,5 cm

Kako se počutiš? Počutje je v redu, večinoma sem čez dan polna energije, sposobna marsikaj narediti, edino zvečer me potem ujame utrujenost dokaj zgodaj (včasih bi lahko že ob devetih zaspala).

Simptomi: Stalni spremljevalec je pogosto uriniranje, ampak na to sem se že navadila.

Nosečniška hrepenenja? Glede hrane nimam posebnih hrepenenj, obroki so normalni, jem pa večkrat na dan. Včasih se sprašujem, od kod rek, da naj bi nosečnice jedle za dva, ker sama zagotovo ne pojem dosti več kot pred nosečnostjo. Zadnjič sem si za zajtrk skuhala ovsene kosmiče in si na njih narezala banano ter dve slivi. Takšen zajtrk sem lahkopred nosečnostjo pojedla brez problema, sedaj pa se mi je pri zadnjem grižljaju začelo spakovati in na koncu sem celoten zajtrk izbruhala.

Spanje: Zdi se mi, da čedalje slabše spim. Na trebuhu več ne morem spati, spanje na boku pa mi ne paše, ker nisem navajena. Na noč se stokrat zbudim, vsaj enkrat pa moram tudi na WC. Še dobro, da me ne tišči vsako uro, ker se verjetno ne bi nič naspala.

Najboljši trenutki tega tedna? Ta teden je bilo več krasnih trenutkov, ki so mi polepšali dneve. V četrtek sem se odpravila v Ljubljano na Afroditin event na druženje s soblogerkami, dan pa izkoristila tudi za druženje z eno prijateljico, ki živi v tistih koncih, da ji zaupam novico. Prav srce se mi stopi, ko zavriskajo od veselja zame.

Nosečniška oblačila: Ta teden sem si v Lidlu kupila prve tri nosečniške majice. Ker bom visoko noseča ravno poleti, ko bom večinoma nosila kratke majice in oblekce, sem se odločila, da veliko nosečniških oblačil niti ne bom kupovala oz. bom kupovala take stvari, ki jih bom lahko nosila tudi po porodu. Verjetno to pomeni kar nekaj pajkic, saj opažam, da v kavbojkah zelo težko zdržim več ur.

Nakupi za dojenčka: Kupila sem tudi prva oblačila za mojega sončka. Sama verjamem v nevtralne barve, nisem ena tistih mamic, ki bi punčko obvezno oblačila v roza, fantka pa v modro, tako da se bo pri meni zagotovo znašlo veliko drugih barv. 

Kaj je bilo najtežje? Zagotovo pot v Ljubljano. Ker sem vstala že ob petih, da sem se zrihtala do prevoza ob pol sedmih, domov pa sem prišla okrog šestih, je bil dan zame izjemno dolg. Pred nosečnostjo sem bila na take poti navajena, tokrat pa je bilo vse skupaj malce prenaporno zame, verjetno pa je na to vplivalo tudi vreme, saj je celo dopoldne lilo kot iz škafa.

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Ta teden sva z dragim končno kupila novo spalnico in to pomeni, da bova imela kmalu urejeno skupno gnezdece. Komaj čakam.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.