Dnevnik nosečke Taye: 19. teden


Obseg trebuha: 100 cm

Kako se počutiš? Počutje je zaenkrat odlično. Razen kakih minimalnih nosečniških težav (npr. pogosto me boli križ, sploh ko se moram kaj več sklanjati), ki me občasno mučijo, je z mano vse super.

Simptomi: Novih simptomov ni, edino večkrat občutim kakšne krče v spodnjem delu trebuha. 

Nosečniška hrepenenja? Na srečo nimam več nekih posebnih hrepenenj po hrani. Včasih se mi zgodi, da npr. z mamo gledava kako kuharsko oddajo in ker sem ravno lačna, se mi zalušta tisto, kar kuhajo (npr. zadnjič so se mi tako zaluštale gratinirane palačinke), ni pa tako hudo, da bi morala to željo nujno zadovoljiti oz. da bi želela to jesti vsak dan.

Spanje: Zadnje čase opažam, da ne spim več tako lepo kot prej. Sicer mi uspe hitro zaspati, ker hitro postanem utrujena, vendar pa se ponoči velikokrat zbudim (pa ne zato, ker bi morala iti na WC). Verjetno je to kaj povezano tudi s sanjami, saj se mi zdi, da so moje sanje vedno bolj intenzivne.

Najboljši trenutki tega tedna? Ravno zadnji dan tega tedna se mi je zazdelo, da sem zaznala rahlo premikanje dojenčka. Kot da bi se mi nekaj rahlo pretakalo po trebuhu. 

Kaj je bilo najtežje? Ne vem, če se to dogaja vsem nosečnicam, ampak zdi se mi, da sem, odkar sem noseča, nekako še bolj navezana na svojega dragega kot prej. Najraje bi ga imela privezanega nase, da bi 24 ur na dan vedela, kaj se dogaja z njim. Pa ne me narobe razumeti, ne mislim v smislu nadziranja, ker mu popolnoma zaupam, ampak prav strah me je, da bi se mu kaj zgodilo. Ta teden je pač prišlo do take situacije, da sem se obnašala kot en prestrašen cucek, Moj dragi ima zelo redko glavobole, ko pa ga prime, pa dobi tako močno migreno, da je zaradi nje nekaj dni že preležal v bolnici. Takrat so mu delali preiskave in skušali ugotoviti, če ima mogoče kakšno poškodbo glave , ki bi jo utrpel pri nogometu (ker mu začne dreveneti desna stran, tako da roko komaj čuti, začne se tresti), ampak niso ugotovili ničesar. Tudi tokrat je prišlo do take situacije, da je dobil zelo močno migreno, začela mu je dreveneti cela desna stran in sama sem se tako prestrašila zanj, da sem začela na polno paničariti. Zvečer od skrbi nisem mogla niti zaspati, hormoni so me pa tako zmešali, da sem začela še jokati.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.