Dnevnik nosečke Taye: 18. tedenTeža: Ne tehtam se več redno, tako da nimam pojma, koliko sem se zredila.

Obseg trebuha: 99 cm

Kako se počutiš? Počutje je odlično. Energije mi ne zmanjka, z veseljem pa dneve preživljam zunaj, ker postaja že topleje.

Simptomi: Uriniranje, bolečine v hrbtu - standard. Sem pa ta teden začela opažati še nekaj drugih sprememb na mojem telesu, ki so verjetno povezane z nosečniškimi hormoni. Spremembe opažam na laseh, in sicer so, ne glede na to, kateri šampon uporabim in kljub temu da uporabljam balzame za lase in olja, naelektreni. Prej teh težav nisem imela, razen pozimi zaradi kape. Druga stvar, ki sem jo opazila, so šibkejši nohti, ki se lomijo še bolj kot po navadi. Prve tri mesece in še na začetku četrtega se mi je zdelo, da so moji nohti postali trdnejši, kot so bili, ampak sedaj se na žalost spet lomijo kot zmešani in to ne le en kot po navadi, ampak vsi. Zadnja stvar, ki sem jo opazila, pa je pogostejše odpadanje trepalnic. Sicer nikoli nisem imela gostih, ampak zadnje čase vsak dan opažam, da mi grozno izpadajo in so se razredčile. Nekaj časa nisem nosila nobene maskare, pa so kljub temu odpadale (tako da ne krivim maskar). 

Nosečniška hrepenenja? Ta teden nisem imela nobenih posebnih hrepenenj po hrani, sem pa ponosna nase, ker sem začela jesti več zelenjave. Najraje imam paradižnik, čeprav ima tale iz trgovine voden, ne ravno najboljši okus. Komaj čakam, da bo spet zrasel na našem vrtu, tega imam najraje.

Spanje: Ta teden sem se pogosteje zbujala sredi noči. Nimam pojma, kakšen je bil razlog, ker lulanje zagotovo ni bilo - dejansko me zelo redko tišči na WC sredi noči. 

Najboljši trenutki tega tedna? Ker sem močnejše postave, prej rast mojega trebuščka še ni bila tako zelo vidna, sedaj pa sem začela tudi sama opažati, kako lepo se veča trebušček in se tega prav iz srca razveselila. 

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Kljub temu da še vedno skačem od veselja, ko sem povabljena na kakšen blogerski dogodek, moram reči, da sem nekako izgubila energijo za potovanje do Ljubljane. Čeprav pogrešam druženje s soblogerkami in vem, da bi uživala, me sedaj v nosečnosti iskanje prevozov in potovanje do Ljubljane odbija bolj, kot sem si mislila, da me bo. Ta teden sem bila povabljena na dva dogodka in čeprav sta bila oba zelo zanimiva, sem se na koncu odločila, da bom raje doma počivala in ne bom šla na nobenega.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.