Dnevnik nosečke Taye: 14. tedenTeža: 81 kg

Obseg trebuha: 97 cm

Kako se počutiš? Na začetku je bila še vedno prisotna nosečniška slabost, vendar se stanje izboljšuje in se že boljše počutim kot prejšnje tri mesece.

Simptomi: Samo pogostejše uriniranje.

Nosečniška hrepenenja? Posebnih luštov po hrani ta teden ni bilo, ampak ko sva se z dragim pogovarjala, da bi mogoče šla v kitajsko restavracijo, sem dobila take lušte po njihovi hrani, da sem komaj čakala, da pride ta dan. Odločila sva se, da bova šla na po pregledu nuhalne svetline na kosilo v kitajsko, da zadostiva mojim nosečniškim željam.

Spanje: Sicer sem malce slabše spala dan pred pregledom nuhalne svetline, drugače pa s spanjem nimam težav. Hvala bogu se niti ponoči ne zbujam zaradi uriniranja.

Najboljši trenutki tega tedna? Opazovanje najinega sončka na pregledu nuhalne svetline. Če bi lahko, bi ga na ultrazvoku opazovala 24 ur na dan. :) Drugi poseben trenutek pa je bil, ko me je dragi presenetil s šopkom iz petih vrtnic za valentinovo. Letos namreč praznujeva peto obletnico in vsaka vrtnica predstavlja eno leto najine ljubezni. 

Kaj je bilo najtežje? Za najtežje trenutke sem si sama kriva, ampak pač ne morem iz svoje kože. Kljub temu da je bilo na pregledu nuhalne svetline vse v redu, sem, glede na to, da sem prebrala, da so lahko rezultati tudi pozitivno negativni, zvečer brskala po internetu in brala forume, na koncu pa sem našla toliko žalostnih zgodb mamic, ki so zaradi različnih razlogov morale splaviti oz. roditi predčasno, da sem jokala dva dni skupaj. Potem sem si pa rekla, nič, ne boš več brskala po spletu, raje uživaj v nosečnosti in pozitivno razmišljaj.

Kateri dogodek si boš najbolj zapomnila? Pregled nuhalne svetline in opazovanje otročička na ultrazvoku.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.