Roza je nova črna (roza oktober)


Pošteno smo že zakorakali v roza oktober, v mesec osveščanja o raku dojk. To je rak, ki zadane predvsem ženske, a lahko zbolijo tudi moški. Ravno ta teden sem poslušala intervju z zdravnico, ki je razlagala, da je še 10 let nazaj preživelo le pol ljudi, obolelih za rakom, v zadnjih petih letih pa se je ta procent zvišal na 90 %. Seveda pa je ključnega pomena zgodnje odkrivanje sprememb v in na dojkah.

Zame je ta tema še posebej pomembna in boleča, saj sta za rakom dojke že leta nazaj zboleli moja babica in njena sestra, pred petimi leti pa še moja mama. Na srečo je bolezen uspešno premagala. O njeni borbi z rakom in o tem, kako je njena bolezen vplivala name, sem na blogu že pisala v objavi Ko se srečaš z rakom dojke

Danes bi vas rada spomnila le, da je samopregledovanje pomembno. Tudi sebe, ne le vas, saj se mi včasih zdi, da sem preveč pokroviteljska do svojega telesa in se premalo zavedam, da imam le eno telo, ki bo z mano ostalo celo življenje in če ga ne bom negovala, bom sama plačala posledice. Naše telo pač ni kot avto, kjer zamenjaš kak del, ko ne deluje. 

Tokrat sem se odločila, da bom osveščala na drugačen način, z ličenjem. Na spletu lahko osveščamo na različne načine in ker je ustvarjanje makeup videzov nekaj, kar mene veseli, sem se odločila osveščati na ta način. Zakaj pa ne? Tudi na ta način lahko nekoga spomnim na dober namen - do sebe in svojega telesa. Izdelki, ki sem jih uporabila za makeup:
- Essence Fresh&Fit Awake Makeup Up 10 Fresh Ivory
- Essence Prime&Last jumbo fixing powder 01 May Your Day Be Flaweless
- Essence Lights of Orients Oriental Beauty
- Makeup Revolution Strobe Highlighter Flash
- Sigma For Cute! powder blush 
- Catrice Liquid Camouflage korektor 010 
- L'Oreal Infaillible blush paint Flamingo Dance
- NYX jumbo pencil Milk
- Artdeco Eye Brow powder 3 Brown
- Catrice Calligraph Pro matt liner waterproof 010 Intense Black
- Catrice Glam&Doll Curl&Volume maskara
- Sleek paleta Acid
- Sleek paleta Curacao
- Sleek paleta Vintage Romance
- Jolie paleta Bomb Dot Com 
- Essence 05 Purple Rave 

Laki, ki sem jih uporabila za manikiro:
- P2 Stand Style 03 Seductive
- Quiz Gel Like 719
- Essie FijiNi komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.