Se da s senčili najnižjega drogerijskega cenovnega ranga ustvariti intenziven makeup?


Essence in Catrice sta meni eni izmed najljubših drogerijskih znamk, ki sem ju v oziru testiranja novih izdelkov v zadnjem letu in pol precej zanemarila. Pred kratkim pa sem ponovno brskala po izdelkih teh dveh znamk in na Essencovem stojalu naletela na nekaj zanimivih barvnih mat senčil.

Možnost sestave lastne palete Essence ponuja že kar nekaj časa, tokrat pa sem tej ponudbi dala priložnost tudi jaz in si izbrala štiri senčila, za katera se mi je zdelo, da bodo nekaj doprinesla moji zbirki in bodo pri meni tudi pogosteje v uporabi. Nevtralnih senčil imam že dovolj, pa tudi ne uporabljam jih pogosto, zato so bila logična izbira barvita senčila. 

Izbrala sem rumeno in modro-vijolično senčilo, ki sta namenjena prav ličenju oči, in dve roza senčili, ki sta namenjeni ustnicam (nisem pa se poglablja točno v to, kako stvar deluje). 

Doma, ko sem začela senčila preizkušati, pa sem začela razmišljati še o eni drugi stvari. Pogosto povezujemo kvaliteto in ceno, sploh kar se tiče  barvnih mat senčil, znata ti dve stvari iti z roko v roki, a ni vedno nujno, da je nekaj, kar je dražje, tudi boljše. Ob vsem tem skupaj mi je na misel padlo vprašanje, ali se da s senčili najnižjega drogerijskega ranga ustvariti živahen, intenziven barvit makeup. 

Ker od takrat še nisem obiskala Mullerja in se poglobila v senčila na stojalih drugih znamk, sem skušala na to vprašanje odgovoriti s testiranjem Essence senčil.


Odtenki
Dare to Shine - je rumen mat odtenek, ki je srednje pigmentiran, vendar se ga da čez bel svinčnik ali z večkratnim nanosom narediti intenzivnejšega.
Holo-holic - je vijolično-moder mat odtenek, ki vsebuje drobno mlete bleščice, in je med vsemi senčili najslabše pigmentiran.
Take the Lead - je živahen roza mat odtenek z odlično pigmentiranostjo.
Set the Stage - je temno ciklamen mat odtenek z odlično pigmentiranostjo. 

Cena
Senčila imajo različno težo (od 1,7 g do 2 g), cena pa je enotna 1,59 €. Sem pa brskala po uradni spletni strani znamke Essence, ampak teh senčil več ni med njimi, tako da se ali poslavljajo ali pa so že iz prodaje.

Nanos
Kolekcija My Must Haves vsebuje 20 senčil za oči, tri za lica in tri pudre za ustnice. Jaz sem izbrala dve senčili za oči in dva pudra za ustnice. Dosti razlike med njimi nisem opazila, saj so vsa izjemno svilnata na dotik in se lepo blendajo, se pa med nanosom drobijo in padajo na lice. Intenzivnost senčil po navadi povečam tako, da jih nanašam čez belo podlago, jih nanašam s tapkanjem (čez veko) ali pa nanašam s čopičem za blendanje (v pregibu veke). Jaz imam rada intenziven videz barvnih senčil, se pa da s to štirico doseči tudi nežnejši, manj intenziven videz.

Obstojnost
Po navadi se naličim dopoldne po zajtrku, ko sta otroka ali pa vsaj Anej, če je Neja v vrtcu, še dobre volje in se sama zaigrata. Takrat imam dovolj časa, da preizkusim kaj novega. Ta makeup si potem odstranim šele zvečer, ko otroka zaspita, po 10 ali 12 urah nošenja.

Za to objavo sem pofotkala dva različna videza, sem pa poleg teh štirih senčil uporabila še črno oz. temno rjavo za malce več globine v zunanjem kotičku oči. Opazila sem, da so senčila čez dan malce zbledela (a to se mi po toliko urah po navadi zgodi z vsemi senčili), niso pa zašla v gubice na veki.

In odgovor na zgoraj zastavljeno vprašanje? Da, zagotovo se da tudi z mat senčili najnižjega drogerijskega ranga s pravo tehniko ustvariti obstojen, intenziven, barvit makeup look. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.