Neonsko poletje


Nisem ljubiteljica vročine, a poletje obožujem iz dveh razlogov. Prvi so češnje, ki zorijo na začetku poletja, drugi pa neonski laki. Sicer neonske lake nosim celo leto, a zdi se mi, da v času poletja pridejo bolj do izraza.

Pred kratkim sem v Műllerju na Misslynovem stojalu zagledala kolekcijo Neon Matte, ki vsebuje štiri neonske odtenke in kupila tri, saj roza odtenka ni več bilo. Od takrat so stalno na mojih nohtih, saj uživam v živahnih odtenkih.

Formula lakov je tipično neonska - malce vodena in ne zelo prekrivna, zato brez uporabe bele podlage potrebuje od tri do štiri sloje za polno prekrivnost. Najmanj prekriven odtenek je rumen (Lightning Stroke). 

Čopič je ploščat z dolgimi ščetinami in proti koncu širši ter zaobljen. Čopič sicer omogoča preprost nanos in noht prekrije v dveh potezah, a naenkrat je treba nanašati malo laka, saj se lahko zaradi formule hitro razlike po obnohtni kožici. 

Ko se posušijo, imajo laki mat finiš. Če želimo doseči svetlikajočega, potrebujemo vsaj dva sloja nadlaka (in to ne hitrosušečega, saj s Catrice Super Dry nadlakom nisem mogla doseči pravega "glossy" finiša, medtem ko sem ga s Power Gel lakom lahko). 

Sama sem jih nosila večinoma čez bel Essence Wild White Ways lak, ki posamezne odtenke še bolj poudari. V kombinaciji z njim so bili neonski laki obstojno od dva do tri dni. 

Moj najljubši odtenek je Illuminating Power, takoj za njim pa Lightning Stroke. Če mi bo uspelo najti še roza neončka, se bo tudi ta pridružil moji kolekciji. 

Misslyn Neon Matte laki so na voljo v Müllerjih, vsebujejo 10 ml in stanejo okrog 5 €.


Missly Volcanic

Missly Lightning Stroke

Missly Illuminating Power

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.