7 nasvetov za srečnejše življenje


Sreča nikakor ni samoumevna, včasih se je treba za srečnejše in mirnejše življenje potruditi. Dostikrat je potrebnega kar nekaj dela, da se zazreš vase in sprejmeš, da je tvoja sreča odvisna samo od tebe in uspeh, sreča, zadovoljstvo drugih nima s tvojim življenjem nič. Tvoj uspeh, tvoja sreča, tvoja življenjska pot so odvisni samo od tebe in kriviti druge za svojo nesrečo nima smisla, saj s tem privlačimo samo negativo, kar pomeni, da se nam potem zgodi le še več slabih stvari.

Pri ohranjanju pozitivne naravnanosti in miru v sebi se držim nekaterih nasvetov, ki so mi precej pomagali, da sem na določene stvari nehala gledati z negativo in da je moje življenje postalo srečnejše. 

1. Čim manj časa preživi na spletu
Fotografije, zapisi in videoposnetki zelo vplivajo na nas, še posebej, če smo slabe volje in večinoma beremo objave o sreči drugih. To nas potem zna spraviti še v slabšo voljo. Ko imamo slab dan, pomaga, če telefon odložimo nekam na polico in ga sploh ne prijemamo v roke, ta čas pa se posvetimo družini, pogledamo kak dober film, gremo na sprehod ali pa počnemo kaj drugega, kar nas veseli. 

2. Ko te kaj razjezi, se ustavi, globo vdihni in izdihni 
in si vzemi 15 sekund za pomiritev. Teh nekaj sekund je dovolj časa, da ugotoviš, da prenaglo reagiranje ni okej. Bolje preprečiti, kot pozneje obžalovati, še posebej v odnosu do otrok. Pomaga pa tudi, da ne izrečeš prvega, kar ti pade na pamet, pač pa bolj pazljivo izbiraš svoje besede.
Seveda pa smo vse krvave pod kožo in razumljivo, da vedno ne zmoremo. 

3. Počni stvari, ki te veselijo
Ne vem, zakaj bi se lotevala nečesa, česar nimaš rada, če lahko počneš stvari, ki jih obožuješ. Če ne maraš branja knjig, zakaj bi si potem izposodila tisto knjigo, ki jo na spletu vsi berejo? Raje poglej kakšno dobro serijo. Če ti kakšna serija ni všeč, le zakaj bi jo gledala samo zato, ker jo vsi drugi gledajo? 
Če se rada ličiš, se naliči, kaj te briga, kaj drugi mislijo.
Če rada tečeš, pojdi teč, otroci pa naj bodo ta čas s partnerjem.
Če bi rada novo obleko, si jo kupi in jo obleči naslednjič, ko kam greš, pa tudi če samo po nakupih. 
Če si rada v trenirki, bodi, samo da ti je udobno. 
Če rada poješ, poj, še posebej z otroki - njihov nasmeh je vreden največ.

4. Bodi obkrožen s pozitivnimi ljudmi
Le zakaj bi imela okoli sebe ljudi, ki ti izpijejo vsi energijo? Obkroži se z ljudmi, ki te sprejemajo takšno, kot si, ki te podpirajo, ki te dvigujejo, ko si na tleh in ki te znajo nasmejati. En tak prijatelj je vreden več kot 10 prijateljev, ki jih vedno nekaj moti.

5. Tvoja sreča je odvisna od tvojega življenja
Tvoja sreča je pogojena samo s tem, kar se dogaja tebi, in ne s srečo drugih. Saj poznaš tisti izrek, ko gre nekaj narobe, gre vse narobe, kajne? No, če delamo na tem, da se trudimo biti dobre volje in nasmejani, privlačimo pozitivne stvari in ne negativnih. Kritizirati nekoga samo zato, ker je uspešen, nam pa ne gre vse po načrtih, nima smisla. S tem se spravljamo samo v slabo voljo. To energijo raje preusmerimo v to, da bo uspelo tudi nam. 

6. Drugim privošči uspeh
Tudi ko si na dnu, ko se ti zdi, da ti ničesar ne uspe, ko si slabe volje, privošči drugim njihov uspeh. Garali so, da so prilezli do tja, kjer so in le zakaj bi jim zavidala, če se lahko veseliš z njimi. To, da si ljubosumna ali nekomu zavidaš uspeh, ne pomaga ne tebi ne tisti osebi, le tebe spravlja v slabo voljo. Če pa drugemu privoščiš, da živi svoje sanje, si pomirjena v sebi, pozitivnejša in lažje se lotevaš svojih stvari.

7. Na koncu tunela sveti luč za vsakega
Tudi ko se ti zdi, da gre trenutno vse narobe, da nikoli ne bo boljše in misliš, da ne najdeš več rešitve, ne obupaj, saj vsakega od nas čaka nekaj dobrega. Včasih je pač tako, da imamo obdobje, ko smo obupani, v težavah, nič nam ne uspe, a to ne pomeni, da bo večno tako, saj bo prišlo obdobje, ko bomo spet veseli, srečni, ko nam bo vse uspelo, ko se nam bodo želje uresničile, le upanje in pozitivno naravnanost moramo ohraniti. V življenju se vse zgodi z razlogom, negativna obdobja pa so lahko tista, iz katerih se marsikaj naučimo.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.