Priprave na Anejev krst

V nedeljo je Anej prejel svoj prvi sveti zakrament - krst. Tokrat se na krst in pogostitev nisem pripravljala tako temeljito, kot pri Neji, saj je bil avgust naporen mesec, poln raznoraznega dogajanja. Vabila sem ustvarila dva tedna pred krstom, oblačila smo kupovali le nekaj dni prej. Še dobro, da sem se s fotografom in kuharjem zmenila mesec dni prej, da je bilo vsaj to urejeno. ;)

O pripravah na Nejin krst sem pisala v objavi Priprave na krst. Anejeva vabila so bila precej podobna Nejinim, za zahvale pa se tokrat nisem odločila, saj nisem imela dovolj časa. Nejin krst smo praznovali v gostilni, Anejevega pa doma, tako da me je čakalo dovolj dela s pripravo prostora in hrane. 

PRIPRAVA PROSTORA
Doma imamo poseben prostor, ki ga imenujemo "gumlo". Pravilnega slovenskega izraza ne poznam, gre za za večji pokrit prostor, kjer so včasih shranjevali seno, danes pa ga uporabljamo za shrambo drugih stvari. Vedno, ko imamo kak dogodek (proščenje, rojstni dan), "gumlo" počistimo in pripravimo na praznovanje, saj je dovolj velik prostor za pogostitev večjega števila povabljenih. Tokrat smo pripravili štiri mize in klopi, mize pa ovili s papirnatimi prti iz Tedija. Najprej smo postregli juho, nato govedino s krompirjem, pred torto pa je prišlo na vrsto še meso iz žara.
Prostora nisem okraševala posebej, sem pa naredila aranžmaje za mize, in sicer sem v Tediju kupila večje steklene posode, na njih zalepila majhne bisere v obliki križa in v njih napisala kamenčke ter dodala sveče.


MOJ OUTFIT
O izbiri svoje obleke sem na blogu že pisala in čeprav sem se znašla pred zagato, saj nobena obleka, ki sem jo našla v trgovini, ni bila primerna za dojenje, sem na koncu svoje zahteve zaradi pomanjkanja časa odrinila na stran in kupila obleko, v kateri brez pomoči ne bi mogla podojiti Aneja, a na koncu to ni bilo niti potrebno, saj se je podojil, preden smo šli k maši, pol maše pa je mirno prespal.
Obleko sem kupila v trgovini OVS za 35 €. Prepričala me je njena eleganca, saj je bila temno modra čipkasta obleka popoln približek temu, kar sem iskala. Pa še ujemala se je z obleko našega krščenca. Zraven sem skombinirala črne salonarje in črn bolero. Uhani, ki sem jih nosila, so personalizirani uhani z imeni otrok ustvarjalke Glorianna Center (www.gloriannacenter.com).DOJENČKOV OUTFIT
Aneju sem oblačila za krst kupila v trgovini Obaidi. Že vnaprej sem si zamislila outfit s hlačami na naramnice, saj nisem hotela brezrokavnika, in ko sem srajčko in hlače našla v Obaidiju, sploh nisem iskala dalje, saj je bil komplet popoln. Všeč mi je, ker hlače in srajčka ne zgledajo čisto svečano, ampak imajo pridih vsakdanjosti. Čevlje sem mu kupila v trgovini OVS.METULJČKI
Kljub temu da smo bili za mašo oblečeni svečano, pa sem hotela pridih posebnosti in za piko na i sem pri slovenskih ustvarjalcih Nikolina ustvarjata naročila lesene metuljčke. Za našega krščenca, botra in Erika sem naročila lesene metuljčke za okoli vratu, za naju z botro zapestnice, za Nejo pa trak za lase, ki pa ni prav dolgo ostal gor. Nad izdelki sem navdušena in ta zapestnica bo zagotovo pogosto kraljevala na moji roki. 

Če vas zanima naročilo lesenih izdelkov, jih lahko naročite pri Nikolina ustvarjata in ob uporabi kode TAYA10 dobite 10 % popust. A ni to super?!


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.