30 želja za 30 letDanes praznujem 30. let. V tej objavi bi lahko pisala o preteklosti in o tem, kakšno je bilo moje življenje zadnjih 30 let, a namesto tega sem se odločila, da se bom zazrla v prihodnost, natančneje, v naslednje leto. Današnja objava bo namenjena 30 stvarem, ki jih želim početi oz. 30 željam, ki jih želim uresničiti do naslednjega rojstnega dne. 

1. Otroka bom odpeljala na izlet v Ljubljano
Kot študentka sem zelo vzljubila Ljubljano in včasih prav pogrešam mestni vrvež, čeprav mi življenje na vasi ustreza. Z Nejo sva bila že dvakrat v Ljubljani, a se nam niti enkrat ni uspelo sprehoditi po centru mesta, kar bi letos rada spremenila. 

2. Jedla bom manj sladkarij
Obožujem čokolado. Vsak dan bi jo lahko jedla in to je nekaj, kar želim leto spremeniti, saj želim zmanjšati vnos sladkega v svoje telo.

3. Z dragim si bova privoščila večer zase
Z dragim sva si po Nejinem rojstvu privoščila dan oz. večer zase šele, ko je dopolnila leto in pol. Vsekakor si  želim, da bi se sedaj po drugem porodu to zgodilo prej, saj potrebujeva čas zase brez otrok.

4. Manj bom zapravljala za nepotrebne stvari
Včasih me zanese in kupim kaj, za kar se potem čez čas sprašujem, ali sem res to potrebovala, pa naj bo to kak kos oblačila zame ali za otroke, ki ga oblečemo le redko, ali izdelek, ki lepo zgleda na fotografijah za blog, doma pa se dejansko na njem nabira le prah.

5. Prebrala bom vsaj 10 knjig
Včasih sem oboževala branje, po Nejinem rojstvu pa sem začela brati le še pravljice. Sedaj nameravam to spremeniti in do naslednjega rojstnega dne prebrati najmanj 10 knjig, ki ne bodo otroške knjige. :)

6. Večkrat bom obiskala prijateljice
Včasih se mi zdi, da se s prijateljicami dogovarjamo nekaj tednov, preden se nam uspe srečati in se vidimo dosti manj, kot bi se lahko. Moj cilj je, da bom skušala večkrat najti čas za njih.

7. Pisala bom dnevnike za Nejo in Aneja
Ustvarjanje spominov je nekaj najlepšega, sploh, če hitro pozabljaš, tako kot jaz. Zato bom izpolnjevala dnevnike za oba otroka in si beležila najpomembnejše trenutke.

8. Naučila se bom skuhati kaj novega
Sama najraje kuham jedi, ki so narejene na hitro in niso prezakomplicirane. Najraje ostajam v varnih vodah in kuham jedi, ki jih že poznam. Sklenila sem, da se bom letos naučila skuhati vsaj 3 jedi, ki jih še nikoli nisem kuhala.

9. Privoščila si bom dan na off brez telefona
Na telefonu preživim čisto preveč časa, zato si bom vsake toliko privoščila dan, ko bom ugasnila telefon in ne bom preverjala družbenih omrežij.

10. Opravili bomo vsaj eno družinsko fotografiranje

11. Bolj se bom poglobila v funkcije fotoaparata in se naučila delati lepše fotografije
Rada fotografiram, a po navadi se mi ne da učiti in ukvarjati z nastavitvami, zato sem se odločila, da bom to spremenila in se bom naučila bolje rokovati s fotoaparatom.

12. Na blogu bom objavila vsaj dve lepotni objavi na mesec
Sedem let sem pisala lepotni blog in še vedno obožujem kozmetiko, a pisanje o njej na blogu čisto preveč zanemarjam, zato sem se odločila, da bom vsak mesec objavila najmanj dve lepotni objavi.

13. Spet se bom lotila poslikave nohtov
Včasih sem ustvarjala različne poslikave na nohtih in to mi je bilo v užitek. Odkar imam otroka, se mi ne da več toliko ukvarjati s tem, čeprav pogrešam ustvarjanje nail arta, zato se nameravam letos spet lotiti kakšne poslikave in ustvariti kaj zanimivega.

14. Dokončala bom scrapbooka za obe svoji nosečnosti
V obeh nosečnostih sva z Erikom ustvarila veliko krasnih fotografij, ki bodo spomin na trebušček, hkrati pa sem delala zapiske nosečnosti po tednih, ki bi jih rada uredila v scrapbook dnevnik.

15. Natisnjene fotografije bom končno zalepila v fotoalbum
Fotografije s posebnih dogodkov sem dala razviti, a še vedno čakajo, da jih zalepim v album.

16. Obema otrokoma bom naredila fotoknjige za prvo leto življenja
Otroci se prvo leto največ spreminjajo in naučijo in čeprav nisem profi fotograf, ju veliko fotografiram, zato želim za oba ustvariti fotoknjigo (Nejino ustvarjam že več kot pol leta, pa je še nisem dokončala).

17. Začela bom 365 dnevni fotografski projekt
Lotila sem bom 365 dnevnega fotografskega projekta, kjer bom vsak dan posnela eno fotografijo. Fotografije se bodo verjetno večinoma nanašale na družino in moja otroka, saj nočem fotografirati stvari, ki zame čez nekaj mesecev ne bi imele več nobenega pomena.

18. Obiskala bom vsaj dve tuji državi
Tako malo se potepam naokrog, da sem sklenila, da bom do naslednjega rojstnega dne obiskala najmanj dve tuji državi.

19. Preživela bom družinski vikend v toplicah
Ker ima Erik po navadi v službi največ dela ravno od sredine pomladi do konca jeseni, si redko privoščimo daljši dopust, a komaj čakam, da se kot družina štirih skupaj odpravimo na vikend oddih.

20. S prijateljicami se bom odpravila na ženski večer brez otrok
Odkar imam otroke, so ti ženski večeri tako redki, da sem sklenila, da se to mora spremeniti in si moram s prijateljicami privoščiti kak večer stran od otrok in Erika.

21. Po končani porodniški si bom poiskala službo
Ker sem po končani prvi porodniški takoj zanosila, se je iskanje službe premaknilo, a moj cilj je, da si jo po drugi porodniški najdem čim prej.

22. Uresničila bom poslovno idejo, ki v meni tli že eno leto
V mislih imam že dolgo izoblikovano eno idejo, a nikakor ne uspem narediti koraka naprej za njeno uresničitev. Odločila sem se, da bom premagala samo sebe in jo začela uresničevati sedaj na porodniški.

23. Privoščila si bom nova očala
Opažam, da se slabša moj vid, zato so nova očala na listi stvari, ki jih moram nabaviti čim prej.

24. Ne bom si dovolila sekiranja zaradi neumnih in nepotrebnih komentarjev
Čeprav se trudim ignorirati komentarje, ki mi ne prinašajo nič pozitivnega, me znajo včasih spraviti iz tira, zato bom odslej skušala delati na tem, da se bo to spremenilo.

25. Privoščila si bom ogled filma v kinu
V kinu sem bila nazadnje tri ali štiri leta nazaj, kar je že cela večnost.

26. Organizirala bom krst za Aneja

27. Večkrat se bom elegantno uredila
Visoke pete in elegantna oblačila niso nekaj, kar bi pogosto nosila, saj se najboljše počutim v udobnih pajkicah in bombažnih majicah, a za to leto si želim, da bi se večkrat uredila.

28. Obiskala bom zobozdravnika
Obisk zobozdravnika je nekaj, kar odlašam in odlašam, a opažam, da moji zobje niso več tako zdravi, zato se bo treba počasi spet naročiti k zobozdravniku.

29. Več bom delala na sebi
To, da bom delala več na sebi, ne pomeni, da bom začela sedaj takoj po porodu hujšati, a več gibanja je zagotovo nekaj, kar želim spet uvesti nazaj v svoje življenje, saj sem se sedaj v drugi nosečnosti precej polenila. Hkrati želim več delati tudi na svoji osebnosti.

30. Skušala bom biti bolj organizirana
Sem ena tistih oseb, ki se vsega loteva zadnjo minuto, potem pa stres dela na polno. To leto bom skušala to spremeniti in stvari opraviti prej.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.