Sva se prehitro odločila še za enega otroka?Ko sva z Erikom povedala, da bova dobila še enega otroka, sva dobila različne reakcije. Nekateri so bili iskreno veseli za naju, medtem ko so bili nekateri prepričani, da prehitevava dogodke in bi lahko z drugim otrokom še počakala. Nikoli nisem imela občutka, da sva se za drugega otroka odločila prehitro. Tudi prve štiri mesece, ki so bili najhujši zaradi slabosti in bruhanja, ko je Neja šele shodila, ko še ni bila v vrtcu in ko Erika cele dneve ni bilo doma zaradi službe in treningov, nisem imela občutka, da bi bilo boljše, če bi počakala. Čeprav mi je primanjkovalo energije, sem bila vesela, da se bo naša družina povečala.

Velikokrat sem prebrala, da je bilo mamicam z majhno razliko med dvema otrokoma obdobje druge nosečnosti zelo težko, saj so otroci pri letu, letu in pol polni energije, radovedni, raziskujejo svet, shodijo in res jim je treba posvetiti ogromno časa. Sama nikoli nisem imela takega občutka. Drugo trimesečje se mi je povrnila energija in ko je Neja shodila, je bilo v bistvu vse lažje, saj mi je ni bilo več treba toliko nositi naokoli.

Danes sem noseča točno 30 tednov. Trebuh je že ogromen, dojenček veselo brca, jaz pa komaj čakam, da rodim. Odkar sem vstopila v zadnje trimesečje, se je počutje spet poslabšalo, neznansko sem utrujena in velikokrat sem slabe volje. Prepogosti izleti na stranišče, ko spustiš le nekaj kapljic vode, ker si bila ravno pet minut prej na stranišču, bolečine v trebuhu in križu, krči v mečih kljub jemanju magnezija, pomanjkanje spanja, iskanje položaja, v katerem bi se lahko udobno namestila, tisti trenutki, ko si želiš obleči najljubše kavbojke, pa si jih ne moreš več zapeti - to je le nekaj stvari, s katerimi se bom pač do konca nosečnosti mogla sprijazniti. Pravzaprav kar pogrešam poletno nosečnost, ko sem si preprosto oblekla krilo, obula japonke in sem bila pripravljena. No, za zadnjo težavo sem našla rešitev, in sicer sem v trgovini Gigi Store našla nastavek za hlače, ki mi omogoča, da lahko svoje najljubše kavbojke nosim do konca nosečnosti. Nisem pristaš kupovanja gore nosečniških oblačil, ki ti pridejo prav le nekaj mesecev, zato so take rešitve super za nas, ki si želimo do konca nosečnosti nositi svoja oblačila. 

Zadnjih nekaj dni je bilo izjemno napornih. Sprašujem se, od kod Neja jemlje toliko energije in zakaj je meni manjka. Včasih pride tak dan, ko si želim biti sama in preprosto ležati v postelji ter delati nič. Komaj čakam, da bo pomlad in bova z Nejo lahko več časa preživeli zunaj.

Sva se res prehitro odločila še za enega otroka? Včasih se mi ob slabem počutju porodi to vprašanje. Čeprav se zavedam, da bo življenje z dvema majhnima otrokoma naporno in zahtevno in čeprav se trenutno ne počutim najboljše, bi se še enkrat odločila isto. 


Nastavek za hlače za nosečnice - Gigi store.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.