Za pusta bom: Morska deklica


Morska deklica je en izmed kostumov, ki pri nas ni neobičajen, čeprav zagotovo ni tako zelo popularen kot Indijanka, mačka, Miki Miška, klovn ipd. Že za noč čarovnic sem imela v mislih, da bi poustvarila poslikavo obraza, navdihnjeno z morskimi deklicami, pa mi takrat ni uspelo, zato sem se je lotila sedaj za pusta. Čeprav mi ni uspela točno tako, kot sem si jo zamislila, saj mreža od sadja, ki sem jo uporabila, da bi poustvarila luske na obrazu, ni delovala, kot sem imela v mislih, mi je bil končni videz vseeno všeč, zato sem se odločila, da makeup delim z vami. :)

Korak za korakom do videza morske deklice
Korak 1: Začela sem z ličenjem obraza. Najprej sem nanesla tekočo podlago, nato pa uredila obrvi. Čez celotno veko sem nanesla bazo za senčila, ki poskrbi, da senčila ne zaidejo v gubo in so obstojnejša. V pregib veke sem s tankim čopičem nanesla svetlo mat vijolično senčilo in ga zabrisala. Nato sem na isto mesto nanesla temnejše mat vijolično senčilo. 
Korak 2: Čez celotno veko sem nanesla turkizno kremno senčilo, ki mi je služilo kot podlaga za turkizno mat senčilo. Razlog, da sem uporabila dve senčili, je v tem, da je mat senčilo, naneseno čez podlago, zgledalo intenzivnejše. 
Korak 3: V pregib veke sem še enkrat nanesla najprej svetlo in nato temnejše vijolično senčilo (ponovila sem koraka s fotografij 1 in 2) ter tako dosegla intenzivnejši videz vijoličnega senčila. 
Korak 4: Na spodnjo veko sem najprej nanesla temno vijolično senčilo, na vodno linijo pa kajal svinčnik v modrem odtenku. 
Korak 5: Videz oči sem zaključila s črnim eyelinerjem, maskaro, umetnimi trepalnicami ter svetlim metalik senčilom v notranjem kotičku oči.
Korak 6: Nadaljevala sem z ličenjem obraza. Pod oči sem nanesla korektor, celoten obraz pa sem matirala s pudrom v prahu. Nato sem vzela mrežico (v kateri sem kupila pomaranče), ki sem jo hotela uporabiti za luske, a na žalost je bila pretanka in črte niso bile vidne. Najprej sem čez njo z debelejšim čopičem na čelo in po licih nanesla temno vijolično, nato pa še modro mat senčilo. Isti postopek sem ponovila tudi na vratu.
Korak 7: Ker črte na žalost niso bile vidne, sem se prilagodila in dodala še bleščice. Nad obrvmi, po nosu, pod obrvmi in na zgornji del ličnice sem nanesla belo senčilo v prahu, ki vsebuje majhne bele bleščice. Na zgornji del čela in po licu pa sem nanesla tanke modre bleščice. Nato sem na lice in po čelu zalepila še bele perle v dveh velikostih, ki predstavljajo bisere. 
Korak 8: Videz morske deklice sem zaključila z ustnicami v turkiznem odtenku. 


Uporabljeni izdelki:
- Catrice Even Skin Tone 010 Light Vanilla
- Catrice Liquid Camouflage 010 Porcellain
- Catrice Colour Correcting mattifying powder 010 Delicate Blossom
- Essence Lights of Orient bronzer 02 Oriental Beauty
- Imagic Professional Cosmetics 12 Flash Color Case (kremno senčilo 000 Turquoise)
- NYX High Definition eye shadow base
- Mua Glamour Nights (svetlo vijolično senčilo)
- Miyo senčilo 34 Iris
- Miyo senčilo
- Maybelline Colour Tattoo 20 Turquoise Forever
- Sleek Curacao (Blue Hawaiian)
- NYX jumbo pencil Milk
- L'Oreal Superstar Superliner Black
- Essence Pigments 10 Fairy Dust
- Essence Effect Nails 11
- Misslyn intense colour liner 179
- Catrice Glam&Doll False Lashes maskara
- umetne trepalnice BPS #12602
2 komentarja

  1. Uau, kako lepo! Sčisti vse, pusti oči, zamenjaj šminko in je tole tudi super make up videz. Ampak kot pustna maska - prekrasno <3 Obvladaš!

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovito! Ti biseri res naredijo look. In modra ti res paše :) <3

    OdgovoriIzbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.