FOTD: Spring Green

Lately, I've been testing a lot of new products. The best way to test them all at once is to do a makeup look with them. When my girl is sleeping I have enough time to do something more than just winged eyeliner on eyes. Some time ago I got new Freedom Makeup Pro Artist Pad Extreme Vice palette and so far I'm quite satisfied with eyeshadows. They do dust a bit but are nicely pigmented and blend very well. 


Freedom palette contains shimmery and matte eyeshadows, but there are more first ones. On the upper lid, I decided for more neutral but shimmery shades, while I went with green on the lower lid and the inner corner. The sun is up, spring is here and it's time to wear some bright and fun makeup. The eyeliner is new Essence The Cushion eyeliner, which impressed me a lot. It's a true black eyeliner, and I guess it's waterproof because once it sets it doesn't move. 
Did you notice I wear a green lipstick? Well, of course, you did. New Essence lipstick in shade No To Mainstream is amazing. I'm completely in love with this matte green but I bought it just to wear it in the house because people already look me strange when I wear my "in you face" eye makeup. I don't even imagine how they would look me if I'd wear green lipstick on my lips. Okay, I do imagine, haha. Somebody escaped from the circus. :P


Products I used:
*Eyes
- Freedom Makeup Pro Artist Extreme Vice palette
- L'Oreal False Lash Superstar X Fiber Extreme Black mascara
- Essence The Cushion eyeliner 01 Black
- All Day & Night Stars Came Out eyeliner

*Face
- Essence Instant Matt 10 Matt foundation
- Bourjois Radiance Reveal 01 concealer
- Oriflame The One Illuskin Powder Light
- L'Oreal Infallible Blush Paint Pinks (blush Fuchsia Afterhours)
- Catrice Prime and Fine contouring palette 010 Ashy Radiance
- Essence Blossom Dreams Rainbow Highlighter 01 Prism of Light

*Lips
- Essence Vibrant Shock 10 No To Mainstream lipstick


What do you think about my makeup? Would you dare to wear green lipstick? Thank you for reading!

February Top 5

Sredina marca je že tu, meni pa še ni uspelo objaviti februarskih lepotnih favoritov. Zadnjih nekaj tednov je bilo prav norih in se mi žal ni uspelo posvetiti lepotnemu blogu, upam pa, da bom imela odslej vsaj enkrat na teden čas, da z vami delim novosti, favorite in ocene izdelkov, ki jih testiram. V zadnjem času sem preizkusila kar nekaj izdelkov, ki so me presenetili s svojo kvaliteto in najljubših pet prejšnjega meseca je našlo pot v to objavo. :)BeYu Cosmetics Mr. Gel nadlak
Gre za nadlak, ki hitro posuši barvni lak in mu da visok sijaj. Nad njegovo ne preveč gosto formulo, ki lepo polzi po nohtu, sem navdušena, nad dejstvom, da je hitrosušeč, pa še bolj, saj mi, odkar je hčerka zrasla, primanjkuje časa za nohte in če si jih lakiram zvečer pred spanjem, tak nadlak pride zelo prav, da se potem na nohtih ne poznajo sledovi rjuh.

Add Actives C20 Tetraforce Activator
Serum, za katerega sem najprej mislila, da mi ne bo odgovarjal, saj se mi je po prvi uporabi naredila cela štala na obrazu, ampak očitno ga nisem uporabila v kombinaciji s pravo kremo ali pa so bili krivi le hormoni, me je sedaj popolnoma navdušil. Gre za serum z vitaminom C, ki je zapakiran v temno stekleno stekleničko s kapalko, ki omogoča lahko doziranje. Zagotovo sledi podrobnejša ocena, ker si jo ta izdelek zasluži, a za sedaj naj povem, da me je navdušil, ker izenači ten, vidno izravna kožo, saj se bori proti gubicam (kar se je pri meni najbolj poznalo na koži med obrvmi) in jo vlaži. Moja koža še nikoli ni bila lepša. Sicer je cena ufff, preprevisoka za moj žep, ampak izdelek je res odličen.

Herbio obnovitvena krema
Letošnja zima ni bila najbolj prijazna do moje kože. Sicer ne vem, če so bili krivi hormoni (moje telo se je po porodu končno spet začelo spravljati v red), oster in mrzel zrak zunaj ali suh zrak noter, ampak spet so se začele pojavljati luskice in nekaj časa sem imela na licih prav hudo suho kožo, ki mi jo je pomagala rešiti Herbio obnovitvena krema. Ko sem kožo končno spravila v red, pa sem jo začela uporabljati v kombinaciji z Add Actives serumom in skupaj sta se izkazala za res odlično kombinacijo za mojo kožo.

Alpstories Cleansing Gel 
Ko mi je mojega ljubega gela za umivanje znamke Mirati zmanjkalo, sem se odločila, da dam možnost, da me navduši, gelu za umivanje znamke Alpstories, saj ga Gejba, ki stoji za blogom Parokeets, izjemno hvali. In sedaj razumem, zakaj. Je izjemno nežen, ne preveč gost gel, ki odlično očisti kožo, je ne draži in je primeren tudi za občutljivo kožo.

L'Oreal Lip Paint tekoče šminke
L'Oreal je pred kratkim lansiral šest novih tekočih šmink, od katerih so tri mat, tri pa imajo sijoč finiš. Meni je formula všeč, predvsem pri sijočih šminkah. Najdejo se tudi take, katerih nanos je vse prej kot enostaven, npr. temno vijoličen, ampak po drugi strani pa mi je ravno pri tem všeč odtenek, saj ni vsakdanji. Drugače se večinoma šminke lepo nanašajo, ne izsušujo ustnic in so dokaj obstojne, na ustnicah pa pustijo stain (predvsem temnejši oz. živahnejši odtenki). 

Ste že preizkusile katerega od teh izdelkov? Ali vas je navdušil? Hvala za pozornost!