Preprosto čaroben december


Božični prazniki so moji najljubši in tudi Neji želim pričarati čim lepše praznike. Seveda ne mislim preveč komplicirati, si praznikov otežiti zaradi visokih pričakovanj ali preveč naloženega dela, saj se mi zdi najpomembnejše, da družina preživlja čas skupaj, kljub vsemu bi pa rada, da nekaj stvari postane naša božična tradicija in se jih odslej lotimo vsako leto. 

1. Odpiranje adventnega koledarja
Odpiranje adventnega koledarja zna biti zabavno, zato se ga bomo lotili vsako leto. Če mi slučajno kakšno leto ne bo uspelo ustvariti koledarja doma, bomo pogoljufali s čokoladnim, drugače pa se bom vsako leto lotila izdelave koledarja z aktivnostmi, in ko otroka odrasteta, tudi z nalogami. Letos Neja še ne dobiva daril, ko odraste, pa se bo pod vsakim okencem skrivala kakšna majhna pozornost. 

2. Obisk svetega Miklavža
Sveti Miklavž je bil tisti dobri mož, ki obdaruje otroke, ki sem ga jaz poznala kot otrok in to je tradicija, ki jo želim prenašati naprej na svoje otroke. 

3. Ogled lučk
Sprehod po vasi, kjer so vse hiše okrašene z lučkami, zna biti čaroben, zato se ga bomo udeležili vsako leto. Letos se bomo morda odpravili tudi na predbožičen izlet v Ljubljano ali kam bližje na ogled lučk. 

4. Družinsko postavljanje božičnega drevesa
Že nekaj let doma sama okrašujem božično drevo, sedaj, ko imam družino, pa si želim zraven vključiti tudi Nejo in Erika in okraševanje drevesa spremeniti v skupno zabavno doživetje. 

5. Nakup posebnega okraska
Lani sem se odločila, da bom Neji vsako leto v decembru kupila božični okrasek, ki bo pripovedoval posebno zgodbo tistega leta. Vsako leto bo okrasek visel na našem božičnem drevesu, vse okraske pa bo dobila za darilo, ko bo dopolnila 18. let. Isto zgodbo bom pisala tudi pri drugem otroku. 

6. Preživljanje časa z otroki, kot oni želijo
Zadnja stvar, ki si jo želim, je, da z Erikom v decembrskem času ne bova preobremenjena in bova decembra z veseljem prisluhnila svojim otrokom in počela stvari, ki bodo njih veselila, pa naj bo to gledanje risank, stiskanje na kavču ali izlet na izbrano lokacijo. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.