Najljubše trgovine za nakup oblačil za dojenčke in malčke ter nakup v Pepco


Občasno Neji rada kupim kak unikaten kos in tako podprem dela slovenskih ustvarjalcev, na žalost pa mi finance ne omogočajo, da bi lahko Neji garderobo zgradila iz teh oblačil, hkrati pa jih tako hitro prerašča, da raje iščem cenejše variante. Za prvo leto sem dobila ogromno rabljenih oblačil, ki so mi prišla zelo prav, le občasno sem morala dokupiti kak kos, poleti in sedaj jeseni za vrtec pa sem ji morala garderobo kupiti skorajda v celoti, saj kratkih in rabljenih oblačil v tej velikosti (80/86) nisva več imeli. Predvsem za vrtec se mi ne zdi smiselno kupovati predragih oblačil, saj se Neja hitro umaže ali celo polije in jo v vrtcu pogosto preoblačijo. 

H&M ima na voljo kvaliteten izbor oblačil, všeč so mi predvsem basic stvari brez potiskov, saj nisem ena tistih mam, kjer mora otrok nujno imeti na majčki Hello Kitty ali kakšnega drugega risanega junaka. V H&M največ kupujemo spalne pajacke, saj so udobni, iz bombaža, lepo se perejo in všeč mi je, da so številke malce večje, da Neje pajacek ne tišči (npr. trenutno nosi št. 80/86, pajacki 80 iz H&M pa so ji še vedno malce preveliki).

C&A je trgovina, v kateri rada nakupujem vse - od pajkic, majčk, bodijev, hlačnih nogavic, puloverjev ... Oblačila se mi zdijo kvalitetna, cene pa tudi niso pretirane. 

Obaidi - V Obaidiju rada nakupujem predvsem, ko imajo akcije oz. izdelke na znižanju. Njihova oblačila so izjemno kvalitetna in tudi sama ponudba je zelo mamljiva. Letos sem Neji v Obaidiju vzela izjemno kvalitetno in udobno bundico, ki sem jo v enem mesecu že dvakrat oprala in še vedno izgleda kot nova. Všeč so mi tudi njihovi spalni pajacki, ki imajo bremzice, ki pridejo zelo prav, ko otrok shodi, vendar je treba biti pazljiv pri številkah, saj ima Obaidi manjše številke kot ostale trgovine (npr. C&A ali H&M). 

OVS je trgovina, v kateri sem Neji kupila večino poletne garderobe. Njihova oblačila so bombažna, cene pa primerljive z ostalimi trgovinami. Na žalost mi jesensko-zimske ponudbe še ni uspelo preveriti, sem bila pa s poletnimi oblačili zelo zadovoljna. Številke so primerljive z Obaidijem. 

Kik je trgovina, v kateri občasno preverim ponudbo zaradi nizkih cen, vendar pazim, kaj vzamem, saj znajo biti njihova oblačila precej nekvalitetna in se hitro uničijo. Pri njih so mi všeč oblačila predvsem v manjših številkah, za dojenčke, npr. kakšni bodiji, pajacki ...

Lidl me vedno znova očara s svojo ponudbo. Sama do sedaj nad kvaliteto oblačil, ki sem jih kupila v Lidlu, še nisem bila razočarana, edino številke so malce zavajujoče, saj je med njimi prevelik razpon (npr. številka 74/80 pomeni, da bo oblačilo otroku prav šele, ko bo nosil številko 80). 

Takko in NKD - v teh dveh trgovinah zelo redko kupujem, saj me njuna ponudba ne navdušuje preveč.

Primark je trgovina, ki ponuja ogromno za nizko ceno, vendar se mi zdi, da je treba biti pri izbiri oblačil pazljiv. Za Nejino vrtčevsko garderobo sem predvsem iskala oblačila, ki bi bila Neji udobna in v katerih ji ne bi bilo pretoplo. Iskala sem tudi kak božični pulover za fotografiranje, pa me žal ni noben navdušil, kar me je presenetilo, ker zgleda ponudba na spletni strani zelo zanimiva. Več o nakupu v Primarku bom zapisala v posebni objavi. 

Pepco je trgovina, s katero sem se pred kratkim srečala prvič. Mislim, da prihaja iz Poljske, ponujajo pa oblačila po zelo nizkih cenah. Kvaliteta je precej odvisna od izdelka, se pa nikakor ne more primerjati s kakšnim H&M ali C&A. Všeč so mi predvsem njihovi puloverji in pajkice, malo manj pa potiskane majčke, saj se tisk že pri prvem pranju uniči. Hlače stanejo okrog 2 €, majčke in puloverčki okrog 2,5 €, kar se mi zdi za vrtčevsko garderobo res ugodno. Sem ji pa v Pepco vzela en zelo lep božični pulover, v katerem jo bom verjetno oblekla za božično fotografiranje.

Katere trgovine za nakup oblačil za dojenčke in malčke pa so vam najljubše?2 komentarja

  1. Hvala, te info mi bodo prišle super prav. Jaz sem do zdej nakupovala v C&A, Pikapolonci, H&M in največ pa prav v Primarku. Aja pa tud to zadnjo akcijo v Lidlu sem izkoristila, ampal so res velikebštevilke če primerjam z ostalimi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično. :) Meni so oblačila iz H&M in C&A res top, v Pikapolonici nisem kupovala, sem pa vzela nekaj oblačil v Baby Centru, ampak se mi zdijo cene kar navite. :/ Lidl pa mi ima res odlična oblačila, ampak številke bi pa lahko res uredili.

      Izbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.