Osvežilna poletna tortaObožujem sezono jagod, kajti domačih, sveže pobranih jagod z vrta ne presežejo nobene kupljene jagode. V četrtek sem nabrala polno skledo jagod, saj sem jih Neji pripravila za malico, ker pa jih nihče drug ni jedel, stran pa jih tudi nisem hotela metati, sem poiskala drugo rešitev. Iz njih sem naredila osvežilno torto, ki ne potrebuje pečenja, le hlajenje, da se strdi in da se sestavine povežejo med seboj. Nastala je osvežilna poletna jagodna torta iz le petih sestavin.

Za recept potrebujemo:
  • 1 l jogurta
  • 80 dag Petite Biscuit keksov
  • 4 žlice sladkorja (količino prilagodite svojemu okusu po sladkem, sladkor pa lahko tudi izpustite)
  • jagode
  • 25 dl sladke smetane

Postopek:
Če želimo fino maso, lahko kekse zmeljemo v mešalniku, drugače pa jih potolčemo z valjarjem, da se zdrobijo. Dodamo jim jogurt in sladkor (ki ga lahko po želji tudi izpustimo) in sestavine premešamo, da se keksi popolnoma prepojijo. Jagode razrežemo na pol. Namastimo pekač, v katerega damo polovico mase in jo enakomerno razporedimo. Na maso položimo jagode. Nato dodamo še drugo polovico mase. Torto postavimo za nekaj časa v hladilnik, da se ohladi in strdi. Nato na vrh dodamo stepeno sladko smetano in torto po želji okrasimo z jagodami. 

Pa dober tek! ;)

Sama sem dodala sladko smetano že takoj na začetku in nato torto čez noč postavila v hladilnik. Dovolj pa bo verjetno že, če torto postavite v hladilnik za kako uro ali dve.


Naredim fotke in ugotovim, da sem uporabila bel krožnik in belo ozadje, za povrh pa je še torta bela. Ne vem, o čem sem razmišljala, ko sem pripravljala sceno, a časa za popravke ni bilo. ker so lačna usta čakala na pokušino. Torto so vsi pohvalili, tako da bo poleti zagotovo večkrat na meniju, poskusili jo bomo pa tudi z drugim sadjem. Če jo boste preizkusile tudi ve, pa mi poročajte, kako vam bo všeč. :)

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.