Ideje za darila za krst


Ko sva sorodnikom raznašala vabila za Nejin krst, so naju vsi spraševali,kaj naj kupijo za darilo. Priznam, da mi je bilo ob teh vprašanjih precej nerodno, kljub temu da smo si blizu, saj krsta nisva naredila zaradi daril. Čeprav je pri nas že nekaj časa navada, da se podarja denar, da lahko starši za otroka kupijo to, kar potrebuje, pa sem se vseeno odločila, da zberem nekaj idej za darila, ki se mi zdijo uporabna, primerna ali lepa. Sicer sem mnenja, da pri darilih nikakor ni treba pretiravati. Meni je veliko pomenilo že dejstvo, da se jih je večina odzvala vabilu (ker sva krst priredila ravno v času prvomajskih praznikov) in so Nejin krst proslavili z nama. 

1. Angel to Go obesek Zavetje - angelčki so res krasno darilo ob krstu. Obesek Angels to Go mi je predvsem pri srcu, ker je dovolj majhen, da ga lahko vzameš s sabo vsepovsod. Tak obesek sem ob krstu kupila tudi Neji in Nejini prijateljici, ki je bila pri krstu en dan prej. En kos stane 2,90 €.

2. Knjiga Ko bo Julija velika - knjige so lepo darilo ob vsaki priložnosti, če pa so personalizirane posebej za malčka, pa so nepogrešljive. Ideja knjige Ko bo Julija velika me je takoj navdušila in čeprav je še nimamo, pa jo imam namen podariti Neji ob njenem prvem rojstnem dnevu. Ta knjiga bi bila pa super darilo tudi ob krstu. Cena: 39 € (www.malijunaki.si).

3. Dojenčkov/Malčkov dnevnik - z majhnimi dojenčki je vsak dan drugačen in če si mamice želimo zapomniti vsak mejnik, ga moramo zapisati. Dojenčkov dnevnik je odličen dnevnik za zapisovanje dogodkov iz prvega leta življenja, medtem ko je Malčkov dnevnik namenjen zapisovanju doživljajev in mejnikov od prvega do petega leta. Cena: Malčkov dnevnik: 24,90 €, Dojenčkov dnevnik: 20,90 €.

4. Stolček za hranjenje - je seveda obvezna oprema za vsakega dojenčka, zato je ob krstu lepo darilo, še posebej, če je dojenček kar hitro pri krstu in družina še nima stola za hranjenje. 

5. Tricikel/poganjalček - še eno darilo, ki se mi zdi primerno ob krstu, še posebej, če je dojenček večji in ga bo lahko kmalu uporabljal. Mi smo dobili tricikel od mojega brata in Neja ga res obožuje. 

6. Avtosedež - je zelo uporabno darilo, saj ga res potrebuje vsak otrok. Ker gre za dražji izdelek, je po mojem mnenju to darilo, ki bi ga podarila kot botra oz. kot bližja sorodnica (npr. bratovemu otroku). Se mi pa vseeno zdi, da je to darilo, ki ga je najboljše kupiti ob posvetu s starši. Tudi midva sva ga dobila za krst od Erikovih staršev. Po nakupih smo se odpravili vsi skupaj in na koncu izbrali avtosedež, v katerem je bilo Neji najbolj udobno. Če bi ga kupovali brez nje, bi se hitro znalo zgoditi, da bi zgrešili pri nakupu. 

7. Bon za družinsko fotografiranje - morda malce nenavadno darilo, saj pri nas res ni v navadi, toda jaz bi se ga izjemno razveselila. Vedno je lepo, če pri profesionalnem fotografu opraviš družinsko fotografiranje, na katerem so vsi člani družine. Mi trije smo redko skupaj na sliki, razen, ko naredimo kak selfie. 

8. MyHummy šumeči medvedek/plišasta igrača - plišastih igrač so dojenčki vedno veseli. Vsaj naša se je zelo razveselila sovice, ki jo je dobila ob krstu. My Hummy šumeči medvedek, ki oddaja beli šum, pa se mi zdi krasno darilo za dojenčke, ki so bolj zgodaj pri krstu, saj je znano, da imajo dojenčki radi beli šum, ki jih spominja na zvoke v maternici.

9. Moj prvi gram zlata - zelo lepo darilo ob krstu je tudi Moj prvi gram zlata Zlatarne Celje, saj bo nekoč otroku lep spomin na njegov prvi večji dogodek v življenju.

Seveda bi se seznam še lahko nadaljeval, a naštela sem izdelke, ki mi prvi pridejo na pamet ob vprašanju, kaj podariti ob krstu. Upam, da bo seznam uporaben za koga izmed vas, ki se bo znašel v zagati, kaj podariti. 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.