Dojenčkov dnevnik: Nejin 27. tedenKoliko sem stara: 27. tednov

Zanimivosti: V tem tednu je Neja dopolnila šest mesecev. Ne morem verjeti, kako hitro je minilo tega pol leta. Neja lepo raste, vedno bolj je radovedna, zdi pa se mi, da se vedno bolj kaže tudi njen karakter. Če bi kaj rada in tega ne more doseči oz. ji kaj ne paše, se začne na veliko jeziti. Ko ji popustimo in to dobi, pa se ji na licu nariše velik nasmeh. Nekako imam občutek, da bo naša punca precej trmasta, ker sva taka tudi midva z Erikom, ampak bomo videli, kaj bo.

Navezanost: Počasi se začenja kazati njena navezanost name. Ko smo na obisku kje in jo drugi držijo v naročju, gleda samo mene in sili nazaj k meni. Doma pa je čisto drugače. Ker je na domače navajena, saj jih vidi vsak dan, jo lahko za nekaj časa pustim v varstvu pri njih in bo pridna in razpoložena. Zelo je navezana na dedija (mojega očeta). Ko ga vidi, sili k njemu, naj jo vzame v naročje.

Naš teden: Za nami je po eni strani lep teden, hkrati pa tudi izjemno naporen, saj je bila Neja prehlajena. Iz nosa se ji je cedilo, težko je dihala, posledično pa zelo malo spala, veliko jokala in preživela nekaj dni na rokah. Slabo je spala že nekaj dni pred prehladom, saj se je ponoči zbujala na nekje dve uri in to vedno v joku. Ker sprva ni kazalo, da bo prehlajena, mi je bilo čudno, da ponoči joče, saj se doslej nikoli ni zbujala v joku. Najprej sem mislila, da so mogoče krivi zobje. Po treh dneh pa se ji je začelo cediti iz nosu, prvo noč pa je imela tudi rahlo vročino, ki pa je hitro padla in se ni več ponovila. Spat je hodila ob različnih urah, odvisno od počutja, ponoči pa se je zbujala precej pogosto. Nekaj dni je tako spala pri nama v postelji, da mi ni bilo treba vstajati vsako uro in jo nositi k nama v posteljo. Podnevi se sploh ni hotela dojiti, niti ni marala tekočine, ki sem ji jo redno ponujala, saj sem se bala, da bo dehidrirala. Pleničke so bile podnevi slabo polulane, a ponoči je vse nadomestila. Pogosto in dolgo se je dojila, pa tudi pleničke so bile bolj polulane. Hkrati z njo pa sem zbolela tudi jaz, tako da mi je že pošteno manjkalo počitka. S čiščenjem nosu smo imeli prave borbe, saj je Neja vsakič jokala, kot bi jo dajali iz kože. Erik je že rekel, naj jo pustim na miru, a glede na to, da je imela poln  nos in je težko dihala, sem vztrajala, da mora biti nos očiščen.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.