Dnevi na off in praznovanje rojstnega dneFacebook, Instagram, blog. Čeprav si želim kot blogerka biti čim bolj na tekočem z dogajanjem, biti čim bolj aktivna na družbenih omrežjih bloga in čim bolj konstantno objavljati, pa me včasih začne vse skupaj dušiti. Včasih imam namen na hitro preveriti obvestilo, ki se je pojavilo na telefonu in na koncu zapravim pol ure za brskanje po spletu za stvarmi, ki jih sploh nisem imela namena pogledati ali za branje komentarjev na raznorazna vprašanja v Facebook skupinah, v katerih mamice medsebojno krešejo mnenja, ki so po njihovem edina pravilna, jaz pa pasem radovednost, čeprav na koncu le redko izvem kaj zanimivega in novega. 

Zaradi občutka, da se telefon znajde v mojih rokah večkrat, kot bi bilo to treba, sem se dva tedna nazaj odločila, da si bom vzela vikend po svojem rojstnem dnevu (ki sem ga praznovala 19. maja) na off od družbenih omrežij in telefona. Telefon bi pospravila nekam na samo že v petek, a sem vedela, da bom dobila nekaj rojstnodnevnih sporočil od prijateljic in sorodnikov, na katera je bilo lepo, da sem odgovorila še isti dan. 

V petek sem preživela res čudovit dan, tako da niti nisem imela časa pogosto preverjati telefona. Dnevi z mojo sončico itak niso nikoli dolgočasni. Če nisva na sprehodu (kar je zadnje čase redkeje zaradi vročine) pa je Neja stalno v gibanju in raziskovanju, jaz pa skačem po stanovanju in pred njo umikam vse, za kar si ne želim, da bi pristalo v ustih, haha. Popoldan, ko se je Erik vrnil iz službe, smo se vsi trije odpravili na Bukovniško jezero na sproščen sprehod. Za ta dan sem si res želela, da bi ga vsaj popoldan preživeli skupaj samo mi trije. Zvečer, ko sem Nejo dala spat, sem še zadnjič na hitro preverila Instagram in Facebook ter odklopila telefon. 

No, v resnici sem odklopila zgolj mobilne podatke in wifi, telefon pa je ostal vklopljen, tako da sem bila vseeno dosegljiva tem, ki so me klicali. Celo soboto in nedeljo nisem preverjala družbenih omrežjih in moram priznati, da izziv "preživi vikend na off" niti ni bil tako težek, kot sem si mislila, da bo. Pričakovala sem, da se bom težko zadržala in bom že v soboto dopoldan preverjala Facebook, pa nisem. Ves vikend sem zdržala brez družbenih omrežij in nisem jih niti preveč pogrešala. Dejansko sem bila oba dneva tako zaposlena s pripravami na praznovanje rojstnega dne, obiski in piknikom, da nisem niti vedela, kje imam telefon. Pa tudi čas, preživet z Nejo, je bil kvalitetnejši in trenutki lepši brez stalnega preverjanja obvestil na telefonu.

Nad sabo sem bila presenečena tudi takrat, ko sem po dveh dneh končno preverila, kaj se je v spletu dogajalo čez vikend. V petnajstih minutah sem pogledala tako Facebook kot Instagram, drugega pa se niti nisem trudila odpirati, ampak sem raje odložila telefon in se posvetila drugim stvarem. Čeprav se mi včasih zdi, da ne zmorem živeti brez telefona in interneta, sem si s tem izzivom dokazala, da lahko. Po koncu sem izziv v prilagojeni obliki podaljšala še za nekaj dni, ko sem le redko objavljala na družbenih omrežjih, občasno kaj povšečkala in spisala le eno objavo za blog, prosti čas, ko je Neja spala, pa sem izkoristila zase, za ustvarjanje in uživanje (kar zame pomeni, da sem v miru lahko pogledala vse filme Gospodarja prstanov in Hobita). Ti dnevi so mi prav pasali, da sem si nabrala novih moči in novih idej, sedaj pa so pred mano novi zanimivi izzivi. :)


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.