Sreča je v majhnih stvareh


Včeraj smo se vsi trije potepali na travniku za našo hišo in opazovali naravo. Ko sem na travniku zagledala marjetice, sem se spomnila svojega otroštva in časov, ko smo iz njih s prijateljicami pletle krone. Otrok v meni si je v tistem trenutku zaželel krono iz marjetic, blogerka v meni pa, da ta trenutek ne bi minil nedokumentiran. Ko sem pletla krono, sem bila preprosto srečna. Uživala sem v tem preprostem opravilu in opazovanju Erika in Neje, kako sta se sprehajala po travniku in je Neja zavriskala vsakič, ko je zagledala nekaj novega. 

Zvečer, ko sta Neja in Erik že zaspala, sem razmišljala o tem, kako me naši skupni popoldnevi osrečujejo. Najraje imam trenutke, ki jih preživljamo skupaj samo mi trije (kar je, ker živimo z mojo družino, redkeje, kot bi si želela). Majhni trenutki, kot so skupen sprehod, objem, raziskovanje narave, skupno ležanje in crkljanje pomenijo več kot karkoli drugega. 

Sreča je gledati Nejo, kako vriska od veselja, ko zagleda Erika, ko pride domov iz službe. 

Sreča je, ko vsi trije ležimo na postelji, Neja pleza po nama, midva pa uganjava norčije z njo, da se vsi trije glasno smejimo.

Sreča je gledati Nejo, kako se opazuje v ogledalu, ob tem dela smešne grimase na obrazu (ker je začudena sama nad sabo), vriska in kriči na svojo podobo v ogledalu ter si daje mokre poljubčke (beri: liže ogledalo).

Sreča je poljubljati majhne roke in noge, čeprav sem ob tem zbrcana, kot da bi Neja trenirala karate.

Sreča je sprehoditi se skozi vas in opazovati avtomobile, traktorje, ljudi in živali, nad katerimi se Neja navdušuje, medtem ko se midva pogovarjava o tem, kaj se nama je dogajalo v dnevu, ki se počasi prevesa v večer.

Sreča je, ko se zvečer pred spanjem usedeva, da bi ga naučila igrati igro Mlin in se reživa na ves glas, ker kljub preprostim pravilom nima pojma, kaj mora početi. 

Sreča je, ko vsi trije zaspimo skupaj v postelji in se Neja zjutraj zbudi ob nama, pleza po naju ter naju tako skuša zbuditi.

Sreči je ime družina.


1 komentar

  1. Kako ste čudoviti <3

    Joj, sploh nevem če bi še znala splesti to krono! <3

    OdgovoriIzbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.