Priprave na krst

Prejšnjo nedeljo je Neja prejela zakrament svetega krsta. Odločila sem se, da se bom večine stvari za pripravo krsta lotila sama. Izbiro torte in sveče sem prepustila Nejini botri, vsega ostalega pa sem se lotila sama. Vabila bi lahko preprosto naročila, zahval pa ne bi izdelala, ampak to ne bi bilo po mojih željah, saj rada ustvarjam in se na ta način lotevam nečesa drugačnega. Tudi oblačila sem dolgo iskala, saj sem iskala nekaj posebnega in na koncu se ni ravno izšlo po moji načrtih, pa nič zato, Neja je izgledala prekrasno.

VABILA
Že januarja, preden smo sploh vedeli, kdaj bo krst, sem na AliExpressu naročila čipkaste bež kartice z metuljčki, ki so me takoj osvojile (link). Doma sem Nejo poslikala, nato pa v programu PicMonkey oblikovala vabilo, ki sem ga natisnila in nalepila na notranjo stran kartic. Ker so kartice malce večje, nisem našla primernih kuvert (bele A5 se mi zdijo preveč klasične, rjave pa niso dovolj lepe za tako priložnost), zato sem jih izdelala sama. Postopek izdelave bo kmalu predstavljen na blogu. ;) Vsako kuverto sem okrasila drugače, tako da je vsaka družina dobila unikatno vabilo.


ZAHVALE
Pri nas zahvale niso običajne, toda imela sem željo, da bi vsakemu v zahvalo, ker je z nami praznoval Nejin prvi zakrament, nekaj podarila. Idejo o angelčkih sem dobila pri prijateljici in bila mi je tako všeč, da sem se je lotila tudi sama. Za vsakega družinskega člana sem izdelala enega angelčka in škatlo, v katero sem ga položila. Škatle sem okrasila s trakovi in jim priložila napise zahvale. Za angelčke in zahvale sem uporabila okrogle papirčke, ki sem jih naročila na Aliexpressu (link).OBLAČILA
Ker mi klasična krstna oblačila, ki jih prodajajo v Baby Centru ali Pikapolonici, niso preveč všeč, prav tako pa nisem hotela, da bi bila Neja cela v belem, sem obleko iskala v ostalih trgovinah z otroškimi oblačili. Ne vem, če sem tak komplikator ali pa izbira res ni velika, saj sem s težavo našla nekaj, kar bi me v trenutku prepričalo. Tako sem jo na koncu oblekla v belo obleko, ki sem jo kupila decembra na znižanju v H&M za poleti. Skombinirala sem jo z bolerom iz C&A, belimi žabicami iz H&M, balerinkami iz OVS in belim trakom z rožicami, ki sem ga kupila v Okaidiju. Za vsak slučaj, da je ne bi zeblo, sem ji spodaj oblekla bel bodi, ki sem ga že nekaj časa nazaj kupila v Lidlu. Pozneje, na pogostitvi, sem jo preoblekla, saj je Neja veliko na tleh, ker se najraje od vsega plazi in raziskuje, obleka pa bi jo pri tem ovirala. Čez bodi in žabice sem ji roza pajacek, ki sem ga kupila v H&M. 
Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.