Kam na izlet v Pomurju: Vinarium Lendava

Ker smo večino prvomajskih praznikov preživeli v pripravah na Nejin krst, smo se odločili zadnja dva dni praznikov izkoristiti za potep po našem ljubem Prekmurju. Ker z Erikom še nisva obiskala stolpa Vinarium, smo se na prvi majski dan odločili odpeljati v lendavsko smer. Do stolpa vodi več poti. Mi smo se odločili za nam najbližjo iz Dolge vasi. 


Čeprav je ob stolpu parkirišče, je bila na prvi majski dan velika gužva, zato smo parkirali na enem izmed travnikov spodaj, nekaj metrov stran od stolpa in se do vrha odpravili peš. Z Erikom sva sicer vzela s sabo voziček, a ker je dragi vztrajno zatrjeval, da z vozičkom ne moreš na stolp, ga je pozneje odpeljal nazaj v avto. Midve z Nejo sva tisti čas kupili vstopnici in pri prodajalki izvedeli, da bi lahko šli komot z vozičkom do vrha stolpa, do katerega poleg stopnic vodi tudi dvigalo. Vemo za naslednjič. Najprej smo se odpravili čisto do vrha, od koder je prekrasen razgled na okolico (in kjer je zelo pihalo), nato pa smo se odpravili še nadstropje niže, v zaprt prostor, kjer smo si ogledali razstavo velikonočnih jajčk.


V stolpu je tudi dnevni bar, v katerem si lahko privoščite kavo; če ste lačni, pa si lahko v bližnjih lesenih hišicah naročite kaj za pod zob. Zraven kavarne so tudi otroška igrala, na katerih se lahko kratkočasijo otroci.


Ker se je popoldan počasi preveval v večer in sva bila že pošteno lačna (Neja pa si je privoščila mleko kar v avtu pred odhodom iz Lendave :D), sva se odpravila na Kapco v gostilno Malibu. Gostilna Malibu ponuja jedi z žara in pice, midva pa se večkrat odpraviva tja, saj sva navdušena nad odlično hrano. Za lokacijo pa sva bila prepričana, da bo všeč tudi Neji, saj ima lastnik v bližini manjši vrt s srnami, jeleni, zajčki in goskami. Neja pa ni bila navdušena le nad živalmi, pač pa tudi nad gosti v gostilni, saj je od vseh zahtevala pozornost, jih opazovala in se sramežljivo nasmihala ter silila k meni, ko jo je kateri izmed njih ogovoril. 


Če boste kdaj v bližini Lendave, si le privoščite izlet do stolpa Vinarium:
- nanj se lahko povzpnete peš po 240 stopnicah ali z dvigalom
- zgoraj vas čaka prečudovit razgled na Prekmurje
- na vrh se lahko odpravite tudi z vozičkom (če imate dojenčka)
- stolp ima svoje parkirišče
- v stolpu je dnevni bar, ki bo poskrbel za žejna grla, ob stolpu pa so tudi lesene hišice s hrano za vse lačne želodčke
- poskrbljeno je tudi za otroke, saj so ob stolpu postavljena otroška igrala


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.