Dojenčkov dnevnik: Nejin 25. tedenKoliko sem stara: 25. tednov

Spanje: Za nami je prav lušten teden. Neja je končno spet začela hoditi spat okrog osmih, zaradi česar sem čisto presrečna, saj so me njene pozne ure zadnja dva meseca čisto preveč utrujale. Mogoče sem po eni strani tudi sama naredila napako, da nisem v tem času ničesar ukrenila, toda po pravici povedano, niti nisem imela pojma, kako naj štiri-, petmesečnico učim spanja. Vsi so mi govorili, da dojenček potrebuje rutino, toda midva sva že kmalu po njenem rojstvu uvedla rutino, ki je nisva spreminjala, pa ni nič pomagalo. Za spanje sva jo pripravljala in nosila spat vsak dan ob približno isti uri, a je med dojenjem vedno zadremala za nekaj minut in se zbudila. Prav vesela sem, da se je to končno uredilo. Zjutraj se zbuja okrog osmih, podnevi pa še vedno potrebuje tri spance.

Dojenje: Z gosto hrano sva zaenkrat prekinili, tako da se dojiva vsakokrat, ko Neja želi (tudi ponoči). 

Zanimivosti: Ta teden je prvič dala nogico v usta. Zaenkrat ji uspeva samo z levo nogo, desne še ne uspe potegniti do ust. Če je bilo previjanje že pred tem vse prej kot mačji kašelj, saj se je stalno kotalila na trebuh, je sedaj še večji izziv, saj ima eno nogico ves čas v ustih in je sploh ne želi izpustiti, ko ji želim odstraniti pleničko ali dati gor novo, druga pa je stalno pa v zraku.

Kaj je bilo ta teden najtežje: Čez vikend sem bila tako močno prehlajena, da so se mi stalno solzile oči in sem komaj gledala. Seveda oa jaz ne bi bila jaz, če v soboto in nedeljo dopoldan ne bi normalno opravljala gospodinjskih opravil in zraven skrbela še za Nejo. Tako sem še v nedeljo dopoldan prala perilo in pomagala mami skuhati kosilo, po kosilu pa mi je dokončno zmanjkalo moči in sem rekla Eriku, naj prevzame Nejo, ker jaz ne morem več. Tako sem cel popoldan preležala in imela Nejo ob sebi samo, ko se je dojila. Sicer sta bila ves čas ob meni v spalnici, ker on pač ne ve, kaj naj si s tako majhnim otrokom začne (moški :S), ampak glavno, da sem lahko počivala in si nabirala moči za naslednji dan (sploh, ker Neja ponoči ne prespi cele noči in se pogosto zbuja).

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.