Blog o materinstvu, lepoti in vsakdanjih stvareh

sreda, 12. april 2017

Ajdova kaša s hruškino čežano


Dokler nisva uvedli glutena, sem Neji večkrat ponudila ajdovo kašo, ki pa je ni preveč navdušila, saj po navadi kašic z ajdo, četudi je prevladovala zelenjava, ni hotela jesti. Iskala sem recept, po katerem bi kašo sprejela in na koncu ugotovila, da jo ima rada, če v njej prevlada okus po sadju. Tako sem ajdovo kašo zmlela v kavinem mlinčku, da sem lahko skuhala neke vrste ajdin zdrob/gris in ga ponudila s hruškino, jabolčno ali jabolčno-hruškino čežano.

Potrebujemo:
*2 dl vode
*1 hruško (in/ali jabolko)
*2 žlici mlete ajdove kaše
*ščepec cimeta

Priprava: 
Vodo vlijemo v kozico in zavremo. Dodamo olupljene in narezane hruške, ščepec cimeta in hruške skuhamo do mehkega. Nato jih odstranimo iz vode. V vrelo vodo dodamo 2 žlici zmlete ajdove kaše (lahko tudi več ali manj, odvisno, kakšno gostoto kašice želite) in na zmernem ognju kuhamo še nekaj minut. Hruške pretlačimo ali zmiksamo s paličnim mešalnikom in dodamo ajdovi kašici. Ponudimo primerno ohlajeno.

Pa dober tek, mali gurmančki!

*Kašica je primetna za dojenčke kmalu po začetku uvajanja, saj ne vsebuje glutena, lahko pa jo ponudite za večerjo, malico ali zajtrk.
SHARE:

1 komentar

Blogger Template Created by pipdig