Pet razlogov, zakaj se odlično počutim v svoji koži


Danes sem imela kar nekaj idej, kaj spisati na temo današnjega praznika. Pa sem si na koncu premislila in se odločila za eno pozitivno objavo. O sebi kot ženski. Zakaj se dobro počutim v svoji koži. Najprej sem imela namen objavo poimenovati pet razlogov, zakaj sem srečna kot ženska, ampak mi je takoj na misel prišla Murkova pesem s podobnim naslovom in se mi to ni več zdela dobra ideja. :P

Včasih se mi zdi, da se ženske čisto preveč obremenjujemo s tem, ali smo urejene ali nismo, koliko kilogramov imamo, če pojemo kak obrok nezdrave hrane, kaj si drugi mislijo o nas, če ugajamo drugim ali ne ... Ko se nehamo obremenjevati z nepomembnimi stvarmi in se posvetimo temu, kar je res pomembno, postanemo srečnejše in bolj zadovoljne v svoji koži. 

Danes deli z vami 5 razlogov, zakaj sem srečna ženska in se odlično počutim v svoji koži ... 

... ker SE IMAM RADA
Če želimo imeti rade druge, moramo najprej imeti rade sebe, saj se vse začne pri ljubezni do sebe. Rada se imam. In spoštujem se. Sem to, kar sem, počnem stvari, ki so mi všeč in zadovoljna sem v svoji koži. 

... ker sem SAMOZAVESTNEJŠA
Kot otrok in najstnica sem bila zelo zaprta vase, nikoli se nisem izpostavljala, bila sem zelo tiha, da ne govorim o grozni tremi pred nastopanjem. Z leti in odraščanjem sem postala samozavestnejša, in čeprav se nekatere stvari nikoli ne spremenijo (trema pred javnim nastopanjem je še vedno prisotna in nekako dvomim, da se je bom kdaj znebila), pa si sedaj kot odrasla ženska več upam, več govorim in bolj zaupam. Vesela sem, da sem se odločila za bloganje, saj mi je prineslo veliko dobrega glede samozavesti. Sedaj si upam marsikaj, česar si včasih ne bi. 

... ker se ne bojim pokazati ČUSTEV
Sem izjemno čustvena oseba in ni me strah pokazati svojih čustev, ker ne verjamem, da me to dela ranljivo, ampak močnejšo. Ko me nekaj prizadene, se hitro poberem in grem naprej, še bolj trdno odločena, da mi bo uspelo. Ravno danes sva se z dragim pogovarjala, da smo ženske čustveno precej močnejše od moških. Ne bojimo se pokazati svojih čustev, a hkrati uspemo marsikaj preboleti prej kot moški. Ker ne zadržujemo tega v sebi. In tako je prav. 

... ker sem MOČNA
Močna sem, saj uspem premagati bolečino. Koliko moči se skriva v meni, nisem vedela, dokler nisem rodila Neje. Izjemno me je bilo strah poroda, bala sem se bolečine, tega, da bi se kaj zakompliciralo. Na srečo je vse potekalo v najlepšem redu, bolečine pa so sedaj tudi pozabljene. 
Močna pa sem tudi, ker mi ni mar za mnenja drugih ljudi, ki mečejo polena pod noge in obrekujejo, saj verjamem vase in se zavedam, da sama krojim svojo pot in da mi bo s podporo najbližjih uspelo vse.

... ker LJUBIM SVOJE TELO
Od poroda mi je ostalo kar nekaj kilogramov, na trebuhu se mi še vedno poznajo strije, toda to me ne moti. Ljubim svoje telo. Ker je devet mesecev v njem raslo novo bitje, ki sem mu podarila življenje. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.