Dojenčkov dnevnik: Nejin 24. tedenKoliko sem stara: 24. tednov

Dojenje in gosta hrana: Po dveh tednih uspešnega uvajanja je ta teden začela zavračati gosto hrano. Največ je pojedla dve žlički, potem pa ni več hotela odpreti ust in jesti. Odločila sem se, da je ne bom silila in bova z gh za nekaj časa prekinili. Predvsem, ker se je ta teden res dosti in pogosto dojila. 

Uspavanje: Del prejšnjega tedna in vikend je Neja več časa preživela z ostalimi družinskimi člani, ker je bila moja mama na operaciji in sem jaz doma prevzela še določene opravke, ki jih je prej opravila mama (drugače si delo deliva), posledično pa sem manj časa preživela z Nejo. Neji se je prav poznalo, da me pogreša in si želi več moje pozornosti, tako da ko sem končno imela čas za njo, je bila večinoma na rokah, pa tudi uspavanja so se podaljšala, saj kar ni in ni hotela zapreti oči, čeprav je bila že pošteno zaspana.

Spanje: Za nami je izjemno naporen teden. Nekaj dni zapored se je ponoči zbujala na eno uro in se dojila po pol ure, preden je zaspala. Vedno, ko sem jo skušala premakniti v posteljico, se je v joku zbudila in hotela spet dojiti, tako da sem jo na koncu pustila kar pri sebi. Ona je sicer lepše spala, ker se je lahko priklopila na dojko, ko je želela, jaz pa sem zjutraj vstala utrujena in vse me je bolelo. Možno, da je bilo krivo to, da čez dan ni bila toliko z mano, kot je bila navajena, lahko pa je razlog tudi v v poskoku rasti (ki je običajno okrog peega meseca starosti) ali pa tudi v zobkih, saj je imela nekaj dni otečene dlesni in je igrale noro drgnila ob njih.

Zanimivosti: Odkar se je naučila obrniti s hrbta na trebuh tudi v desno, se ves čas kotali, predvsem na postelji, tako da jo moram imeti stalno na očeh. Na hrbtu noče več ležati, ampak je najraje na trebuhu. Igračke že prijema iz ene roke v drugo. Ko je na trebuhu, z obema rokama naenkrat uspe prijeti dve igrači, z vsako roko eno igračo. Potem eno izmed njiju (po navadi tisto v levi roki) dvigne visoko v zrak, jo nekajkrat obrne, opazuje, nato pa igrača konča v ustih. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.