Dojenčkov dnevnik: Nejin 23. teden

Koliko sem stara: 23. tednov

Spanje: Včasih še ima kak dan, ko pozneje zaspi, a večinoma je ta teden zvečer hodila spat ob 22h. Se je pa začela, odkar je gosto hrano, pogosteje buditi. Zbudi se vsaj dvakrat na noč, na hitro podoji in zaspi nazaj. Vstajava nekje okrog devetih. Podnevi še vedno spi nekje trikrat, saj po nekje uri in pol postane že pošteno zaspana. 

Zanimivosti: Vsak dan je bolj radovedna in zdi se mi, da se vsak dan nauči nekaj novega. Čeprav ima cel kup igrač, jo zanima vse drugo, samo igrače ne. Sega za vrečkami, reklamami, mojimi copati, igrače pa pridejo na vrsto, če teh stvari ni pri roki. Izjemno zanimiv ji je daljinec. Moj oče ji vedno dovoli, da se igra z njim, saj se mu zdi izredno zabavno, ko menjava kanale ali pa pritiska na gumb za glasnost in da televizijo čisto na glas. Zelo rada ima tudi igrico skrivanja, oz. kot jo jaz imenujem: igrico "ku-kuc". To igrico se najraje z njo igra Erik. Skrije se za tetra plenico, potem pa jo odstrani in ko se oglasi ku-kuc, se Neja začne na glas smejati. To igrico pa obožuje tudi, ko jo jaz držim v naročju, Erik pa se skriva za nama in jo pogleduje najprej preko enega, nato pa preko drugega ramena. 

Dojenje: Zelo zabavno se ji zdi, ko zagrabi bradavičko, naredi vakuum, potegne, nato pa obe čeljusti stisne, kot bi hotela ugrizniti (zobkov še nima), da me tako zaboli, da vidim zvezde. Čeprav se razjezim, me veselo pogleda in se začne na glas smejati. Ne morem si kaj, da se tudi jaz ne bi začela smejati, ampak ker se je to začelo ponavljati, sem odločno nastopila, da to prekinem. Na Facebooku sem prebrala nekaj nasvetov, kako so mamice preprečile otrokom, da so jih grizli in se odločila, da tistega, da so otroka stisnile za nos, ko jih je skušal ugrizniti, upoštevam tudi sama. Pomagalo je, saj me od takrat naprej ni več stisnila. 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.